Creamy Rutabaga och persilja soppa

Det här är en vacker och tröstande kallvädersoppa. Röda grönsakernas trevliga lilla bitterhet är mjukad genom tillsats av honung. Du kan prova andra örter i stället för salvia, och torkade salvia fungerar också. Använd bara hälften av beloppet.

Rutabagas är en mildt sötrotsgrönsak som har sitt ursprung som ett kors mellan kål och näbb. Deras smak skiner verkligen när de är lagade. Persilja är också en rotgrönsak, och de är nära besläktade med morot och persilja. De smakar likadana morötter men har en nuttigare, gräsmattig smak. Liksom morötter är de sötare när de stekas.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält smöret i en stor kruka över medelvärme. Tillsätt löken och sauté i ca 4 minuter tills det är ömt. Lägg till rutabagas och pastinipor och rör om, häll sedan i buljongen, höja värmen till högt och sätt till en kokare. Låt värmen till medium och simma, täckt, i ca 25 minuter tills grönsakerna är ömma.
  2. Använd en nedsänkningsblandare för att grädda grönsakerna i potten, eller försiktigt överföra grönsakerna och en del av vätskan i partier till en matprocessor eller blandare och puree med salviablad och honung tills det är slät. Återgå till potten, lägg till grädden och värm över medium hög värme i ytterligare en minut tills hela saken är uppvärmd genom. Servera varma i skålar med scallions sprinklade på toppen.

Det finns så många stora vintersupper att värma dig på en kall dag! Prova denna Nudelsoppa med grönsaker, Chunky Cicerchie (eller Chickpea) Soppa, Tomat, Orzo och Dill Soup, Rostad Blomkål och Sunchoke Soppa, eller Persilja och Golden Beet Soup.

Skrämmad av rutabaga? Var inte! Denna artikel visar hur man bryter ner den, tillsammans med bilder i varje steg - men här är den allmänna idén: "Tvätta rutabagaens utsida för att avlägsna smuts. Placera rutabaga på ett skärbräda. Använd en skarp kniv, skära grönsaken i hälften. Var försiktig så att din kniv inte glider. Vrid varje halv på sin platta sida och skär den i 1/2 tum tjocka halvcirklar. Släng bort det första och sista stycket som är täckt med tjockare Använd en parningskniv för att avlägsna ytterhuden i varje halvcirkelformat. Sätt sedan varje bit platt och skär i 1-tums kuber. "

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 297
Totalt fett 17 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 49 mg
Natrium 934 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 6 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)