Creamy Rice Pilaf med ärter

Krämig ris pilaf med ärtor är ett lätt och snabbt sidoprät recept som kombinerar ärtor, gräddfil och lök med ömt ris. Detta är lätt att göra, och lägger till en fin touch till vilken enkel huvudrätt som grillad biff eller grillad kyckling.

Du kan använda brunt ris istället för vitt ris om du vill, men tillagningstiden blir längre. Det tar vanligtvis ca 35 minuter för brunt ris att bli ömt. Du kan också använda kycklingbuljong i stället för vegetabilisk buljong för smakändring. Andra örter skulle också vara utsökta i detta recept; prova marjoram eller basilika.

Du kan även göra detta recept till en huvudrätt om du lägger till lite kokt kyckling , skinka eller räkor till maträtten. Lägg köttet tillsammans med ärterna så det blir trevligt och varmt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält smöret i en tung kastrull över medelvärme. Tillsätt lök och vitlök. koka och rör om tills det är mjukt, ca 6 minuter. Tillsätt riset och rör om i 2-3 minuter för att belägga med smör.
  2. Tillsätt buljong, salt, peppar och timjan till risblandningen och sätt till en simmer. Minska värmen, täck och simma i 18 minuter tills riset är nästan ömt.
  3. Rör i ärterna; täck och koka i 3-5 minuter längre tills ärtor är heta och ris är ömt. Rör i gräddfilen och osten; täcka pannan och ta bort från värme. Låt ris pilaf stå i fem minuter, rör sedan försiktigt och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 335
Totalt fett 9 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 24 mg
Natrium 438 mg
kolhydrater 54 g
Kostfiber 3 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)