Double-Chocolate Muffins Recept

Om du älskar choklad, kommer du att älska dessa dubbla chokladmuffins. Tillverkad med kakaopulver och halvt söt chokladflis, de kommer tillfredsställa även de mest allvarliga chocoholicsna. Nyckeln till dessa chokladmuffiner är, efter att vi vikter chokladchipsen i smeten och fyller på muffinspannan , spruter vi ytterligare chokladflis på toppen innan vi bakar.

Muffins är egentligen en form av snabbbröd, vilket innebär att de har en brödliknande konsistens men är gjorda utan jäst. Jäst är naturligtvis "hemligheten" för att hämnas i traditionellt bröd. Bakpulver är hemligheten för att göra snabb bröduppgång. Bakpulver har endast varit tillgängligt kommersiellt sedan 1857, men snabbbröd och kakor har gjort det till en absolut oumbärlig skafferi.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 350 ° F.
 2. Kombinera mjöl, kakao, bakpulver, socker och salt i en stor skål.
 3. Kombinera mjölken och smält smöret. Tillsätt sedan oljan, och slutligen vispa i de slagna äggen och rör om vaniljextraktet.
 4. Fett och mjöl mata en muffinspanna (eller bättre än, du kan använda pappersmuffinsfoder).
 5. Tillsätt de flytande ingredienserna till de torra och blanda inte mer än tio sekunder . Smeten ska vara synligt klumpig. Det är ok! Det är oerhört viktigt att inte övermixa smeten, eller de resulterande muffinsna kan vara svåra eller misshapen.
  TIPS: De torra och våta ingredienserna kan blandas i förväg, men så snart de våta och torra ingredienserna har kombinerats med varandra, kommer vätskan att aktivera bakpulvret och smeten måste bakas omedelbart.
 1. Vik försiktigt 1 kopp chokladflis i smeten med en gummispatel. Överarbeta inte smeten.
 2. Skölj försiktigt smeten i den beredda muffinspannan (du kan använda en liten skiva eller till och med en glassscoop).
 3. Stänk slutligen de återstående chokladchipsen på muffins topp och överför den till ugnen omedelbart.
 4. Baka 18-20 minuter eller tills en tandpetare insatt i muffins mitten kommer ut ren.
 5. Ta bort pannan ur ugnen och låt muffinsna svalna i fem minuter i pannan. Ta sedan bort muffinsna ur pannan och låt dem svalna ytterligare fem minuter på ett trådställ.

Om du stöter på problem att ta bort dina muffins från pannan, kör en smörkniv runt kanten av varje muffin. Täck därefter muffinspannan med en ren handduk och vänd på pannan. Din muffins ska dyka upp i handduken.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 219
Totalt fett 12 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 56 mg
Natrium 299 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)