Coxinha - Brasiliansk Kyckling Croquettes Recept

Coxinha är ett populärt gatematmat mellanmål i Brasilien. En smaklig deg formad i en trumma runt en krämig kyckling sallad fyllning då misshandlad och stekt. Vi gjorde inte riktigt vad de skulle göra av dem första gången vi försökte dem, men de är verkligen en genial street mat . De är lätta att äta på språng, de är en måltid för sig själva, de har ett unikt utseende (simulerad trummis) och viktigast av allt är de friterad och utsökt!

Coxinha är roligt och ekonomiskt att göra. De är bäst om du börjar dem dagen innan du stekar dem. Om du har turen att hitta brasiliansk catupiryost, använd den i stället för gräddeosten.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Placera kycklingbrösten i en stor grundpanna. Täck dem med kycklingbuljongen, tillsätt vatten om det behövs för att se till att kycklingbrösten är täckta av minst 1/2 "vätska.
 2. Tillsätt moroten och en av löken (skalade och halverade) samt vikbladet.
 3. Flytta vätskan till en mild simma och koka i 15 till 20 minuter, eller tills kycklingen bara kokas genom (knappt rosa i mitten av den tjockaste delen). Det är nödvändigt att skära i kycklingen för att berätta när det är klart. Om några av brösten lagar mat snabbt kan du ta bort dem tidigare.
 1. Ställ kyckling åt sidan för att svalna och spänna buljongen. Reservbuljong.
 2. Skaka kycklingen i mycket små bitar. Vi använder en matberedare som är utrustad med plastbladet för detta steg, men du kan också använda dina fingrar.
 3. Rör mjukad gräddeost och limejuice i den strimlade kycklingen.
 4. Skaka noggrann den andra löken och vitlöket. Smaka på lök och vitlök i 2 matskedar smör tills gyllene och mjuka.
 5. Tillsätt heta lökar och vitlök till kycklingblandningen och rör om tills allt är väl blandat.
 6. Mät kycklingbuljongen (du kommer antagligen ha ca 3 1/2 koppar). Om du har mindre än tre koppar, lägg till mer konserverad kycklingsbuljong för att göra 3 koppar. Låt kycklingbuljongen koka i en kastrull, och smör gradvis in samma mängd mjöl som du har buljong (så om du har 3 1/2 koppar buljong, tillsätt 3 1/2 kopp mjöl).
 7. Stir kraftigt och laga i 2 till 3 minuter. Blandningen blir en styv deg. Avlägsna från värme och kyla i kylskåp i 1 timme.
 8. Vid denna tidpunkt kan du kyla kycklingblandningen och degen i flera timmar eller över natten.
 9. För att forma coxinhasna, ta en del av degen om storleken på en golfboll med mjölade händer. Rulla den i en boll och hål sedan ut mitten för fyllningen.
 10. Tryck på en golfbollstorlek (ca 1 1/2 matskedar) bit av kycklingfyllningen inuti bollen av deg och tryck degen stängd om påfyllningen. Form i ungefärlig form av trummick, blomande händer efter behov. Ställ coxinhas på ett bakplåt, så att den spetsiga änden sticker uppåt. Fortsätt tills du har slut på deg eller fyllning.
 1. Vispa äggen tillsammans i en skål. Placera brödsmulorna i en grundpanel (som en tårta) och krydda med salt och peppar.
 2. Doppa coxinhas i ägget, sedan i brödsmulorna till kappa. Chill den panerade coxinhas i 1 timme.
 3. Fyll en pot med tung botten med tillräckligt med olja för att täcka coxinhas. Värm oljan till 360 grader. Smaka coxinhas i partier tills djupt guldbrunt.
 4. Servera varma.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 898
Totalt fett 75 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 46 g
Kolesterol 106 mg
Natrium 754 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 3 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)