Couscous är en mångsidig maträtt och lätt att göra

Detta enkla recept på matlagning couscous består av endast tre ingredienser-torr couscous, vatten och salt.

Men vad är couscous exakt? Är det ett spannmål? Är det pasta? Det korta svaret är att det är pasta. I grund och botten är det små bollar av semolina. Eller, när det gäller israelisk couscous , något större bollar av semolina. Men det ska inte förväxlas med pastina , den minsta typen pasta som görs med vetemjöl som vanligtvis används i soppor.

Att göra couscous för hand, som har gjorts sedan antiken, är allvarligt arbetsintensiv. Men de versioner som säljs i västra butikerna är maskingjorda, förångade och torkade för att möjliggöra mycket snabb matlagning. Faktum är att 5 minuter handlar om allt som krävs för att de små kornen ska ånga när din vätska har kokat. Vätskan kan vara vatten men med kyckling eller vegetabilisk buljong är den vanligaste smakförstärkningen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en gryta, sätta vatten i koka. Tillsätt salt och rör om. Tillsätt couscous och avlägsna från värme och låt sitta i ca 5 minuter.
  2. Couscous ska vara lätt och fluffig, inte gummy. Var noga med att låta couscousen ta upp vattnet och sedan fluffa med en gaffel.
  3. Servera som bas för en gryta eller som en sidovägg.

Var hittar man couscous

De flesta livsmedelsbutiker väljer att lagra couscousen med korn och ris istället för pastasektionen så det är där du sannolikt hittar det.

Och tillsammans med det kan du se en fullveteversion, den ovannämnda israeliska versionen och massor av boxasatser med smakpaket som ingår. Men det finns inget behov av mystiska smakpaket när det är så enkelt att göra couscous och lätt att lägga till massor av smaker.

Hur man serverar couscous

Couscous Origins

Ordet couscous är härledd från arabiska men disken anses typiskt vara en del av det nordafrikanska köket som inkluderar Libyen, Marocko, Tunisien och Algeriet. Ändå spelar det också en stor roll i Mellanöstern-rätter.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 234
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 649 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 3 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)