Cornbreadsalad med bacon och ost

Södra majsbrödssallad är en bra anledning att göra två eller flera sorters majsbröd åt gången. Använd den andra majsbrödet för en utsökt sallad eller frys den och använd den senare.

Suzis majsbrödsallad är en läcker kombination av bakad majsbröd, ost, gott om krispig smulad bacon, pintobönor och grönsaker. Salladen är perfekt klädd med en ranch-stil gräddfil och majonnäs dressing. Passa på att skräddarsy majsbrödssallan som passar din smak. Minska eller öka vissa ingredienser, utelämna bacon eller ost, eller använd mindre dressingblandning. En läsare tyckte att det var krämigt nog att serveras som ett dopp.

Använd det medföljande receptet för kärnmjölkmjölk eller gör din majsbröd från ditt eget favoritrecept eller en blandning.

Det är en fantastisk lunchsallad, och det gör en utmärkt god salat till en sommarkväll när du har lite majsbröd till hands och det är för varmt att laga mat. Planera att förbereda sallat ca 3 timmar i förväg för den allra bästa smaken.

Se även
Tex-Mex Black Bean and Corn Salad
Makaroner och Svartbönsallad med Tex-Mex-smak

Vad du behöver

Hur man gör det

Majsbröd

 1. Värm ugnen till 425 F (220 C / Gas 7). Lägg 1 matsked av förkortning i en 9- eller 10-tums stekpanna och placera stekpannan i ugnen.
 2. Kombinera majsmjöl och mjöl i en stor skål och tillsätt bakpulver, läsk och salt.
 3. I en annan skål vispa kärnmjölken med ägget och 3 matskedar smält smör.
 4. Ta stekpannan ur ugnen och lägg den på ett ställ.
 5. Kombinera den torra blandningen med kärnmjölksblandningen och rör om att blanda väl. Häll det i den heta stekpannan och sätt tillbaka spisen till ugnen.
 1. Minska ugns temperaturen till 375 F (190 C / Gas 5) och baka majsbrödet i 20 till 24 minuter, eller tills det är brunat och crusty runt kanterna.
 2. Ta bort majsbrödet på ett ställ och svalna helt.

Sallad

 1. Rör ihop salladsdressblandning, gräddfil och majonnäs tills den blandas. avsätta.
 2. Kombinera de hackade tomaterna, paprika och lök. Kasta försiktigt.
 3. Krumbla halvan av majsbröd i en stor skål. Topp med hälften av bönor, tomatblandning, ost, bacon, majs och dressingblandning. Upprepa lager.
 4. Täck skålen och kyla salladen i minst 3 timmar.
 5. När du är redo att tjäna, ta den ur kylskåpet och rör omblandningen försiktigt.

Suzi's Note: "Denna sallad är också bra utan ranch dressing-paketblandningen. Dessutom kan du lägga till några grönsaker du vill ha."

tips