Citron Truffel Pie

Uppdaterad citrontröffelkaka är ett super lätt recept som har den bästa smaken och texturen. En mjuk gräddost och vit chokladbas är toppad med mjuk och krämig citronfärg. Vispgrädde och citronskal avslutar paj till perfektion.

Var noga med att köpa den bästa kvalitet citronkvarnen du hittar för detta recept. Eftersom denna maträtt endast använder fem ingredienser, måste du använda de bästa matvarorna du kan köpa.

Detta är den perfekta efterrätten för påskmiddagen eller för en mors dagfest . Det är vackert och så läckert med kombinationen av tårta citron och söt vit choklad. Men varnas: folk vill ha sekunder! Om du tjänar mer än sex personer, gör en annan paj eller två bara för att vara på den säkra sidan.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered varmvatten konditorivaror , blåkök det antingen i en 9-tommers vanlig tenn eller i en 10-tappskål med avtagbar botten och kyla den helt. (Du kan också använda en hemlagad Graham Cracker Crust, bakad och kyld. Använd inte en köpt skorpa eftersom de är för små, såvida du inte kan hitta den typ som säger att den är större än standardkakan. Eller du kan använda en inköp baka bakverk, baka det enligt paketets anvisningar.)

För påfyllningen, i en liten mikrovågssäker skål, kombinera 1/2 kopp citronfärg med vita chokladflis. Mikrovågsugn på 30% ström i 2 minuter, avlägsna och rör om. Fortsätt mikrovågor i 30 sekunders intervaller, omrör efter varje intervall tills chipsen är helt smälta och blandningen är jämn. Överhett inte eller flisorna förstärker och du måste börja om.

Sedan, i en medium skål, slå grädde ost tills den är fluffig och mjuk. Slå gradvis i den varma vita chokladflaskan tills fyllningen är fluffig och slät. Sprid denna blandning i botten av den kylda pajskorsan.

Sedan skonsa noggrant och sprid resten av citronfärgen över fläskostfyllningen. Täck kakan och kyla i minst 4 timmar tills den är inställd.

När du är redo att äta, slå den tunga piskrämmen med det pulveriserade sockret i en medium skål tills mjuka toppar bildar. Sked grädden över citronfärgen och garnera med skivorna citronskal. Skär pajen i skivor för att servera.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 406
Totalt fett 24 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 56 mg
Natrium 235 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 2 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)