Korrekt brittisk Apple Pie Recept

En brittisk äppelpaj är den klassiska efterrätten eller behandling av te. Kakan är stalwart bakning och praktiskt taget alla länder har sin egen stil. Den här är en traditionell brittisk, och även irländsk, en. Kanel är en valfri, och inte en traditionell smak i Storbritannien. Fast det hittas här oftare nu som smaken har krypt över från USA.

De perfekta äpplen för denna paj är Bramleys. De har en härlig balans mellan söt och sur, och ger en fin ömhet när de lagas, vilket gör dem bäst. Om du inte har Bramleys är du välkommen att använda något bra matlagningsapple . Och, om det verkligen är fast, fungerar ett gott efterrätt äpple även om äpplen inte blir så mjuka när de kokas.

Vad du behöver

Hur man gör det

För bakverk:

För fyllning:

Notera:

Degen kan också tillverkas i en matprocessor genom att blanda mjöl, smör och salt i processorns skål med en pulsinställning. När blandningen liknar brödsmulor, tillsätt vattnet, långsamt, genom tratten tills degen kommer ihop i en boll. Vik i plast och kyla som ovan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 377
Totalt fett 22 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 52 mg
Natrium 294 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 4 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)