Choklad-täckta körsbärskallhönsor

Om du älskar chokladtäckta körsbär , måste du prova detta recept! Cherry marshmallows, fylld med körsbärsmak och massor av hackade maraschino körsbär, ges en dunk i choklad innan servering. De är en rolig avgång från typiska Vanilla Marshmallows, och är perfekta för gourmet s'mores eller presentgivande.

Letar du efter andra fruktiga marshmallow recept? Prova att göra jordgubbe , citron , mango , hallon eller orange marshmallows!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Om 30 minuter innan du gör marshmallowsna, finhacka maraschino körsbären. Placera dem mellan tjocka pappershanddukar och tryck väl för att ta bort så mycket fukt som möjligt. Låt dem sitta i ca 30 minuter för att torka ut (längre är okej.) Att ha fuktiga körsbär kommer att göra din marshmallows gooey, så försök att få så mycket vätska ut som möjligt.

2. Lina en 9x13-tums bakpanna med klämfolie, som sträcker sig upp och över sidorna.

Om din rulle av klämmomuff inte är tillräckligt bred överlappar du två band av plastfolie. Spraya insidan med nonstick matlagningsspray.

3. Placera rumstemperaturen äggvita i skålen av en stor stativblandare försedd med en vispfäste.

4. Häll 1/2 kopp kallt vatten i en liten skål och vispa i gelatin. Ställ skålen åt sidan för att låta gelatin "blomma" eller absorbera vattnet.

5. Häll de återstående 1/2 koppen vatten i en medelhögt bottenpanna och rör om det granulerade sockret, den lätta majssirapen och saltet. Placera pannan över medelhög värme och fortsätt rör om tills sockret löses upp. Borsta ner sidorna av pannan med en våt pastryborste för att avlägsna eventuella stränga sockerkristaller. Sätt i en godtermometer.

6. Koka sockersirapen, utan omrörning, tills termometern når 260 ° Fahrenheit. Det tar 10-15 minuter, så samtidigt som du väntar på att sockret ska laga, mikrovågsugnar gelatinskålen i ca 20 sekunder tills gelatinet flyter.

7. När sockersirapen når 245 ° Fahrenheit börjar du slå äggvita på medelhastighet. Äggviterna ska vara väl slagna och kunna hålla fasta toppar ungefär samtidigt som sockersirapen når 260 ° Fahrenheit.

8. När sockersirapen är vid 260 °, ta av pannan från värmen och försiktigt vispa i den flytande gelatinblandningen. Det kommer att bubbla upp och ånga lite, så titta på dina händer under det här steget.

9. Den heta sockersirapen behöver nu läggas till äggvita. Om din kastrull inte har en tipp, häll sirapen i en stor blandningskopp eller kruk med en tut för att ge dig större kontroll över processen.

Vrid mixern till låg, och med mixern rinner, sakta strömma den heta sockersirapen i de slagna äggvita. Försök att hälla sirapen nära skålens sidor, så det slår inte visp och splatter överallt.

10. När all sirap är tillsatt till de vita, öka gradvis mixerns hastighet tills den körs på medellång hastighet. Piska marshmallow tills den är mycket tjock, blank och ogenomskinlig, ca 8-10 minuter beroende på mixern. När du lyfter visp från marshmallow, bör den sakta strömma från visp i ett tjockt band. Tillsätt 2 tsk körsbärsextrakt och några droppar rosa matfärger och blanda dem väl. Smaka marshmallow och tillsätt extra körsbärsmakning, om så önskas, tills du får en bra stark körsbärsmak. Tillsätt de hackade körsbären och rör dem in.

11. Häll marshmallow i den färdiga panelen och släta den i ett jämnt lager. Låt marshmallow sitta och vila, ostörd, vid rumstemperatur tills den är helt stängd, ca 8 timmar.

12. När du är redo att skära marshmallow, dammar din arbetsyta med pulveriserat socker och strö ett lager av pulveriserat socker ovanpå marshmallow. Vänd marshmallow nedåt på arbetsytan och avlägsna folien eller klistra av på baksidan. Damm en stor kockkniv med pulveriserat socker och skär marshmallow i långa tunna remsor, rengör kniven ofta eftersom det blir klibbigt. Skär remsor av marshmallow i små rutor. Kasta marshmallows rutor i pulveriserat socker för att förhindra att de klibbar ihop.

Damm av så mycket överskott av socker som möjligt.

13. Placera chokladfärgen i en mikrovågssäker skål och mikrovågsugn tills den smälts och rör om efter 30 sekunder för att förhindra överhettning. Täck flera bakplåtar med pergament eller vaxat papper. Håll en marshmallow vid hörnet och doppa halva den i smält choklad. (Om du föredrar kan du doppa hela saken i choklad!) Sätt på en bakplåt och repetera med resten av marshmallows. Kyl brickorna kort för att ställa in choklad, i ca 15 minuter. När du är klar kan du lagra marshmallows i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till två veckor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 199
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 30 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)