Cherry Bourbon Compote

Otroligt enkelt att göra, denna Cherry Bourbon Compote är också så mångsidig. Erbjud det som en sked söt med en dollop honungssötad grekisk yoghurt, mascarpone eller vispgrädde. Eller servera det på en enkel kaka, över glass, tillsammans med biscotti eller madeleines , eller med en ostkurs. Du kan till och med hoppa över efterrätten, kanalisera din inre mixolog och släpp några körsbär och lite sirap i ett glas mousserande vin eller en cocktail.

Tips: Om du gör denna Citrus-Soaked Butter Cake för att servera med denna kompote, kommer du förmodligen att ha kvarblöt sirap; gärna använda den i stället för honungen i detta recept - citrusnoten är ett bra komplement till bourbon och körsbär.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Blanda körsbär, socker, bourbon, vatten, honung och ingefära i en medium, icke-reaktiv kastrull. Koka upp över medelhög värme, rör om tills sockret är upplöst. Sänk värmen och låt upptäckta, rör om ibland, i ca 20 minuter, eller tills körsbären mjuknar och vätskan minskar och siraperas.

2. Låt komposten svalna något innan det serveras antingen varmt eller vid rumstemperatur.

Komposit kan göras fram och förvaras i en täckt glas (eller annan icke-reaktiv) behållare i kylskåpet i 3 till 4 dagar. Njut av!