British Corned Beef Hash Recept

När du behöver en närande och tröstande maträtt, kommer lite som nära en traditionell brittisk corned beef-hash. Det här receptet är så enkelt att göra och packar stor smak och komfort av hinkbelastningen. Göra en härlig lunch eller en riklig maträtt, det kommer på din lördagsmiddags lunchmeny på nolltid. Och om du råkar ha några rester (osannolikt) smakar det ännu bättre nästa dag.

Corned beef i Storbritannien är helt annorlunda än i USA, eftersom det oftare är konserverat, vilket anses vara den brittiska vägen. Det är inte att säga att hemlagad corned beef inte skulle fungera underbart i detta recept. Det kommer absolut.

Om du bestämmer dig för att du ska använda burken, rekommenderar vi att du köper det bästa du kan. Det är väl värt det på lång sikt, eftersom resultaten blir så mycket bättre både i smak och textur.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm smöret i en stor stekpanna eller stekpanna. Det ska vara varmt men inte brinnande. Tillsätt de finskivade lökarna och laga koka tills de smälter och mjuka och bara börjar börja bli brun.
  2. Tillsätt potatiserna på pannan med löken och rör omhändert, om det inte finns tillräckligt med smör för att belägga dem, lägg lite mer. Koka försiktigt i 5 minuter, rör om från tid till annan. Tillsätt nötköttstammen, sätt till en mild koka, minska värmen och koka i ytterligare 3 minuter.
  1. Tillsätt corned beef kuber, Worcestershire sås, senap och koka i 20 minuter omrörning med en sked från tid till annan. Från och med nu, var noga med att inte röra på isen, eller både corned beef och potatis kommer att bryta upp, försök hålla dem så intakta som möjligt under tillagningen.
  2. När du är redo, håll isen över låg värme, tillsätt de frysta ärterna och rör om. Lämna på värmen medan du lagar ägget.
  3. Värm vegetabilisk olja i en stekpanna stor tills het, men inte röka. Spricka två ägg i oljan och koka försiktigt i tre minuter, försiktigt basta med den heta oljan för att laga äggytan, var försiktig så att du inte överkokar, du vill att äggvita ska vara fast, men äggulan mjuk. Skjut på en varm tallrik och upprepa med de två resterande äggen.
  4. Dela isen mellan fyra kokplattor och topp med stekt ägg. Servera omedelbart med en dollop brun (HP) sås på sidan (tillval).
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 608
Totalt fett 35 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 328 mg
Natrium 766 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 4 g
Protein 43 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)