Hur man "Dockar" ett bakverk

Att "docka" ett konditorivarmedel för att pricka en pajskskare med en gaffel innan du bakar. Dockning översätter till "poking hål", verkligen. Detta låter ångan släppa så att pajskorpan inte puffar upp i ugnen. Vanligtvis används denna teknik vid blindbakning av en pajskorpa innan den fylls.

Du kan "docka" ett konditorivaror genom att pricka det med en gaffel, eller använda ett verktyg som är speciellt gjord för denna uppgift. Om du inte baka pajer varje dag, kommer en gaffel vara bra.

Om du inte vill använda en gaffel för att krympa kanten, kan du använda dina händer för att klyva eller fläta skorpans kant med tummen och pekfingret. De som bakar regelbundet bör dock titta på dockningsverktyg som du kan köpa som kommer att docka en skorpa innan du lägger den i pajpannan.

Hur man dockar en Pie Crust

Du kan höra en konditor, berätta för sin assistent att "docka pajskorset" innan du bakar det så att det kommer att ligga plant och inte puffa upp. Hålen som gjordes av gaffeln eller dockningsverktyget fyller upp när bakverkets bakverk, så du behöver inte oroa dig för att fyllningen läcker genom skorpan till pajpanjen nedan. Var noga med att inte göra hålen för stora, eftersom de borde vara tillräckligt stora så att ånga kommer att fly, men inte så stor att du riva sönderdelningen.

Lär dig hur du dockar din pajdeg i två enkla steg:

  1. Rulla ut din pajdegods. När du har rullat ut degen kan du pissa hål i den så att ångan släpper ut medan den bakar. Annars kommer du att ha massor av bubblor och fickor i din skorpa som kommer att skapa en obalanserad yta för ditt val av fyllning.
  1. Tryck på degen i pannan. När det är klart, forma kanten genom att pricka den runt med en gaffel, inklusive sidorna. Du kan också ändra denna metod genom att använda pajvikter, som tjänar samma syfte.

Bubblor är inte det värsta

Dockning är till hjälp för tartskorpor, crackers, pizza, flatbreads och mycket mer.

Utan dockning är det sant att sprickor i degen kan leda till läckage, och läckage kan skapa en förstoppad slutprodukt och en fara i köket. Andra gånger skapar det bara några bubblor i degen. Några kulinariska experter, som kock Mark Bello of Pizza, en Casa Pizza School i NYC, tror att "bubblor är extra poäng". En rostad bubbla behöver inte vara en dålig sak - det kan skapa karaktär, expansion och en perfekt ätbar bit.

Dock om du behöver det

I slutändan beror dockning på slutresultatet och är mest förekommande vid bakning. Även sällskapsdjur behandlas docka innan de bakas. Var noga med att göra snitt i ytan på dina skorpor, bröd och rullar innan du bakar så att degen stiger precis som du behöver det för ditt recept. Lär dig hur man gör ett gott smör bakverkskorpa från början för en söt och salig paj. På mindre än en timme kommer du vara ett proffs på pate brisee och dockning.