Hawaiian Vegan Poke Bowl Recept

Vad har du inte hört talas om? Det är LAs hetaste hälsosamma nya mat trend! Poke är en hawaiisalad sallad som vanligtvis tillverkas av rå fisk med mycket kryddor, men det finns ingen anledning att poke inte kan vara vegetarian eller till och med vegan !

Och om du inte finns nära det trendiga västra Hollywoodområdet La Cienega och 3: e kan du prova din hand att göra en enkel Hawaiian vegetarisk och vegansk poke hemma. Och om du är i LA, sluta och beställ själv en anpassad veganskokskål på Mainland Poke Shop. Du börjar med tofu och en bas av ris eller gröna, sedan stapla på wasabi-kräm, sriracha aoli ​​eller en mildare shoyu-baserad sås, och lägg upp allt med avokado, mango, sylt ingefära eller edamam. Låter fantastiskt, eller hur?

Fastlands Poke Shop Chef Kayson Chong var nådig att skapa detta recept bara för att dela med läsarna. Om du är nyfiken på att prova, ge det här vegetariska och veganska receptet ett försök och se vad du tycker! Och om du vill gräva upp lite, ta en ledtråd från Mainland Poke Shop-menyn och klistra av den med jalapenos, en shake of seaweed, eller, om du är som jag, en flod av Sriracha sås.

Detta poke recept är vegetarian och vegan, och om du behöver det vara glutenfritt, använd bara tamari istället för vanlig sojasås för att göra Shoyu-såsen.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered först tofuen. Klipp tofu i 1 tums rutor genom att klippa tofu-blocket i halv horisontellt, sedan vertikalt, från fram till bak och vänster mot höger.

2. Förbered sedan Shoyu-såsen. Skala och riv i ingefära och lägg till sojasås, sesamolja och rödpepparflingor. Se till att alla artiklar kombineras bra, eftersom sesamoljan kommer att flyta till toppen.

3. Förbered sedan dina kikspisar, de gröna lökarna.

Skölj och skära av toppar och kassera. Fortsätt sedan skära över de gröna löken så tunt som möjligt för att göra mycket små ringar.

4. Och slutligen, montera din poke skål. Blanda försiktigt tofu och shoyu sås i en skål, inte bryta tofuen. Använd tillräckligt med Shoyu sås bara för att belägga tofu. Stänk sedan gröna lökarna till smak.

5. För att servera, kan ris eller kale användas som bas, beroende på personliga preferenser.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 315
Totalt fett 9 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 639 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 3 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)