Fransk lök soppa grillad ost

Ta alla klassiska smaker av fransk lök soppa och förvandla dem till en majorly dekadent smörgås. Med karamelliserad lök och gott om gooey gruyere kan denna smörgås ge både soppan och normal grillad ost en löpning för sina pengar.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Första karamellisera löken. Värm en stekpanna över medelvärme. Tillsätt 1 matsked smör och smälta. Tillsätt lökarna och laga koka, omrör löken kontinuerligt. Det kan ta ungefär 30 minuter. Du vill ha en enhetlig djup guldbrun färg. Det är värt att vänta!

2. När dina lök karamelliseras, tillsätt det röda vinet för att deglaze pannan. Skrapa upp några bruna bitar och låt vinet avdunsta åtminstone hälften. Smaka med salt och lägg åt sidan.

3. Smörj varje skiva bröd med vissa mayo. Mayo-sidan är utsidan.

4. Ta 1 skiva av brödet och lägg på en stor skedlök lök på un-mayoed-sidan. Toppa med halva osten och stäng med den andra skivan bröd. Återigen, mayo sida ut. Gör det två gånger för de 2 smörgåsarna.

5. Placera det återstående smöret i en stekpanna och värma över medelhög hög värme. Grilla båda sidorna tills guldbrun och ost är smält.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1004
Totalt fett 69 g
Mättat fett 32 g
Omättat fett 28 g
Kolesterol 155 mg
Natrium 1,662 mg
kolhydrater 53 g
Kostfiber 6 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)