Enkelt och Delicious Lavendel Scones Recept

Scones är den typiska brittiska teatimbehandlingen, antingen som en del eftermiddagste eller helt enkelt med en kopp te eller kaffe. Skönhetens skönhet är det grundläggande receptet som kan förbättras om och om igen, ta den söta skuren till smaklig med tillsats av ost , tillsätt olika torkade frukter (Tranbär är en nuvarande favorit) eller doftande som detta Lavendel Scones-recept med en liten nypa kulinarisk lavendel.

Lavendel gör en enkel scone, bit av shortbread eller kex till en sommarlig glädje, men närma sig med försiktighet, lägg till för mycket och du kommer att träna vad du än gör med den tunga doften som kan vara överväldigande; mindre är alltid mer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 200C / 400F / Gas 6
  2. Börja med att kyla en stor mixskål i frysen i 10 minuter eller 30 i kylskåpet.
  3. Sila mjölet och bakpulveret ihop i den stora blandningsskålen. Tillsätt smöret och gnid i mjölet så fort tills blandningen liknar brödsmulor, gör det så snabbt som möjligt, så blandningen blir inte varm.
  4. Tillsätt caster socker och lavendel, rör om med en metallsked.
  1. Boka 2 msk ägg (för glas) tillsätt sedan blandningen med ¾ av mjölken. Blanda med en middagskniv (inte dina händer) för att skapa en mjuk deig - om degen känns torr lägg lite mer mjölk men var försiktig så att degen inte blir klibbig.
  2. Tippa degen på en lättmjöllad yta och knä försiktigt och lätt för att smidigt ta hand om att inte vara för tung eller knä för lång.
  3. Rulla - försiktigt noggrant - in i en cirkel minst 2 cm djup.
  4. Doppa en 6 cm-skärare i din mjölkassa och klippa ut sconesna så att du inte vrider skäraren (detta kan förhindra att scones stiger). Reforma degenavsnitten i en boll och repetera som ovan tills du har använt det hela.
  5. Placera nära varandra men inte vidröra ett lätt smurt bakplåt och borsta topparna med det slagna ägget. Baka i mitten av den förvärmda ugnen i ca 10 - 12 minuter eller tills gyllene och uppstigna. Kontrollera basen av scones för att försäkra dig om att den också är gyllene.
  6. Placera på kylskåp.

Topptips för att göra den perfekta scenen:

Håll dina händer och all utrustning så kall som möjligt. Arbeta snabbt, så blandningen blir inte för varm.

Används en vanlig skärare snarare än flätade, eftersom det är lättare att skära den mjuka blandningen. Vrid aldrig skäraren.

Håll sconesna nära varandra på bakplåten men inte vidröra så som de stiger och sväller, att vara nära hjälper till att hålla sidorna raka och förhindra att de tippar över (men om de gör det ser de ganska charmiga ut och smakar lika bra) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 126
Totalt fett 9 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 20 mg
Natrium 237 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)