Candied Bacon

Kandiserad bacon kan låta fel, men det är åh så rätt! För att göra det här enkla receptet är allt du behöver göra, kappa bacon med en socker- och kryddblandning och baka den tills den är krispig. Den resulterande behandlingen är samtidigt snygg och krispig, söt och salt, och helt beroendeframkallande.

Inte säker på hur du ska njuta av Candied Bacon? Först är det underbart ätit vanligt. Men du kan också smula på sallader, använda den på smörgåsar, eller krossa upp den och använd den till toppkakor, muffins eller munkar! Du kan också doppa det i choklad .... yum .

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 350 grader F (176 C). Förbered ett bakplåt genom att föra det med aluminiumfolie och placera sedan ett ugnssäkert trådställ ovanpå pannan. Spruta racketen rikligt med nonstick matlagningsspray.

2. I en skål, kombinera brunt socker, kanel och cayennepeppar (om de används). Kasta dem ihop tills kryddorna är välfördelade.

3. Ta en remsa bacon och tryck in den i sockerblandningen, vänd den över och belägg den andra sidan med socker.

Placera den på stativet, upprepa sedan tills alla skivor av bacon är täckta med socker på båda sidor.

4. Om du har något kvarvarande socker, stänk det över toppen av bacon.

5. Baka bacon i din förvärmda ugn i 20-30 minuter. När den är klar kommer den att vara fast och krispig och mörk längs kanterna.

6. Snabbt efter att du tagit det ur ugnen, använd en spatel för att lyfta baconet ur racketet - ibland socker och fett får bacon att hålla fast och om det inte tas bort när det fortfarande är varmt är det svårt att gå av av stället.

7. Låt bacon svalna helt och njut! Kandiserad bacon kan ätas på egen hand, smulas för att användas som sallad toppning, eller åtnjöt på andra desserter som kakor eller muffins.

Klicka här för att se alla Bacon Candy Recept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 250
Totalt fett 15 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 41 mg
Natrium 635 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 0 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)