Vin Brule "- Italiensk stil Mulled Wine

Omkring slutet av november eller början av december varje år börjar julmarknaderna förekomma i piazzaer över hela Italien, som säljer handgjorda gåvor och typiska semestermat och drycker som vinbrûlé, ett varmt kryddat mulledvin som vanligtvis serveras i keramiska muggar. Varför ett franskt namn (bokstavligen betyder "bränt vin") används i Italien, jag är inte helt säker på, eftersom i Frankrike mulled vin är känt som " vin vin". Men oavsett historien bakom namnet är det en uppvärmd, aromatisk dryck som är härlig att sippa på kalla vinterdagar. Det är fantastiskt att göra en stor potful av det för en semesterfest och ladle mugfuls av det ut som gäster kommer - med bonusen att göra ditt hus luktar underbart och festligt!

Använd ett fylligt, fruktigt rött vin för detta, men slösa inte bort ett högkvalitativt eller dyrt vin. Gå till en billig Merlot, Cabernet Sauvignon, Primitivo (Zinfandel), Negroamaro eller Salice Salentino. En version av vin brûlé kallad bisò är gjord i Emilia-Romagna regionen med Sangiovese.

Jag har gett dig ett mer grundläggande och enkelt recept, men gärna lägga till ytterligare kryddor som önskat (förslag nedan) och justera sötningsmedlet efter smak.

Om du vill ge din vin brûlé en liten extra spark, kan du förstärka den med 2 msk kryddad rom, Grand Marnier, Triple Sec, brandy, konjak, äppelvin eller Calvados (ett fransk äpplebrandy).

Om du å andra sidan vill tona det lite, kan du lägga till ytterligare färskpressad apelsinjuice eller äppelcider för att späda vinet lite.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en icke-reaktiv, stor kruka (en emaljskinnad holländsk ugn är idealisk för detta eftersom det håller värmen bra för att hålla ditt mullviner varmt när det är klart), blanda sockret eller honung, citruszest, apelsinjuice och kryddor.
  2. Värm blandningen över medelhög värme tills sockret eller honungen är upplöst och en aromatisk sirap har bildats ca 4-5 minuter. Sänk sedan värmen till låg och tillsätt vinet. Ta med bara en simma och fortsätt över låg värme i ca 15 minuter eller tills vinet är smakfullt. Var försiktig så att du inte låter vinet koka, vilket påverkar smaken negativt.
  1. Ladla genom en finmaskningsfilm i muggar eller värmebeständiga glasögon för att servera. Du kan garnera varje mugg med en orange skiva eller kanelsticka om så önskas. Servera ångkokande.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 171
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 16 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 5 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)