Snabbtips för rengöring av rött vinutsläpp

Det är en sak att inte gråta över spilld mjölk, men det är ett helt annat scenario att hålla tillbaka tårar när ett fullt glas rött vin lämnar sitt märke på din vita matta! Vad kan du göra för att ta bort röda vinfläckar från din matta, mattor eller kläder?

Det första svaret

Andas. Ta sedan en ren trasa och tappa spillet i ett försök att få överskott av vin upp och ut ur mattan eller klädfibrerna ASAP.

När du har släppt huvuddelen av spillet, kan du sedan ta hand om fläckarna med en mängd olika fläckvapen. Till att börja med kan du ta din favorit matta shampoo eller kläder fläck remover, och städa som du skulle om vin fläcken var lite smuts på mattan eller kläder. Eller så kan du gå till ett mindre konventionellt men ofta mer framgångsrikt tillvägagångssätt och prova en av dessa provade och sanna vinfläcklösningar.

En värd av försökte och sanna fläckborttagare

Beroende på vad du har till hands kan du "MacGyver" en lösning för borttagning av vinfläckar baserat på vad du har tillgång till. En arsenal av dagliga röda vinfläckavlägsnare inkluderar väteperoxid, natron, soda, ättika, klubb soda, salt, vitt vin, Scotchgards Oxy Carpet Cleaner och en måste-produkt som heter "Wine Away."

Väteperoxid och Baksoda

När rött vin träffar en vit skjorta, bordsduk eller ljusfärgad matta, försök att blöta upp så mycket vin som möjligt och sedan spruta väteperoxid på fläcken, följt av ett kraftigt strö av natron.

Se till att peroxiden och läskan helt täcker det färgade området och låt det sitta i 2-3 minuter. Skölj sedan med vatten och om det är en skjorta eller bordsduk, tryck den i tvätten som vanligt. Denna metod och produkten "Wine Away" är mina silverkulor för att snabbt och fullständigt ta bort röda vinfläckar.

Vitt vin för röda vinfläckar

När rött vin slösas på din matta eller kläder, kan vitt vin vara din sanna följeslagare. Vitt vin hjälper till att neutralisera rött vin och gör det lättare att lyfta färgen av din matta eller kläder. Häll helt vitt vin över det färgade området och blöt försiktigt upp vätskan med en tjock handduk (var försiktig med att inte gnugga eftersom detta kommer att tvinga fläcken i mattan eller klädseln). Om fläcken fortfarande är synlig kan du tillsätta salt eller läsk för att fortsätta att lyfta ut pigmentet.

Klubbsoda och vinfläckar

Club soda kan hällas på fläcken och kolsyran hjälper till att lyfta fläcken från mattan fibrer medan saltet fungerar som en buffert för att hålla fläcken från inställningen.

Vinäger och tvål eller soda

Vinäger gör ett trevligt jobb att neutralisera de lila pigmenten och kan kombineras med fläckbekämpningskraften i antingen tvål eller läsk. Applicera tvåltvål eller tvätta soda direkt över vinägerna och ge det några minuter att suga i, skölj och tvätta sedan.

Oxy Carpet Cleaner

Scotchgards Oxy Carpet Cleaner fungerar bra för att lyfta fläckar och ge ett fläckskydd mot området av mattan som det brukade rengöra. Den är tillgänglig på platser som Target eller Walmart för ca $ 6.

Salt för vinfläckar - vem visste?

Salt kan hällas på spillet för att hålla vinet från att ställa in tills du räknar ut vilken metod att städa upp du skulle vilja gå med.

Wine Away - Stain Remover

Wine Away har testats och rekommenderats av Good Housekeeping Institute och till och med godkänd av Gourmet magazine. Det är verkligen en vinvärld undrar att varje rödvin älskare borde ha stuvat i sitt städskåp. Jag håller även sin rese storlek i min resväska, bara i fallet.

Det finns flera fasta metoder för att ta bort röda vinfläckar som har fungerat bra i en nypa, se vilken som fungerar bra för dig. Kom bara ihåg, oavsett vad du gör, låt inte spillet sitta länge innan du vidtar åtgärder, desto längre sitter det, desto svårare blir det att lyfta fläcken från din matta eller kläder.