Vegan "Butterfinger" Candy: Buttery Fingers Recept

Detta recept kommer från kokboken, Sweet Eats for All. Om du var ett fan av Butterfinger godisstänger innan du övergår till en växtbaserad diet, kommer du att älska dessa krispiga, krispiga och naturligtvis peanut-buttery veganvänliga godisstänger.

Du behöver en godtermometer för att göra dessa om du inte är bekant med att använda en kallvattenmetod för att göra godis. Du kan i allmänhet välja dessa på nästan vilken köksaffär som helst eller från olika återförsäljare online.

Recept delat med tillstånd från utgivaren från kokboken "Sweet Eats for All: 250 Decadent Gluten-Free, Vegan Recept - Från Candy till Cookies, Puff Pastries till Petits Fours

Buttery Fingers

Dessa oemotståndliga godis smakar precis som det kommersiella varumärket, med beroendeframkallande crunchy jordnötssmör godisskikt omslagen i krämig choklad. Naturligtvis är de lika fina utan choklad på utsidan ... speciellt när de smullade och sprinklade på glass.

Du kan ersätta majs sirap i detta recept med agave sirap för att göra det majsfritt, även om färgen på godis blir mörkare och det kan ha en något annorlunda smak än traditionella Butterfinger godis.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ringa en 9 x 13-tums bakplåt med pergamentpapper eller ha en silikonmatta av samma storlek. I en 2-kvarts gryta kombineras socker, majssirap och vatten. Koka upp på medellång värme, omrör ofta med en ren träsked och tvätta sidorna med en silikonborste. När du kokar, reducera omrörningen så småningom tills blandningen läser 290 grader Fahrenheit på en godtermometer (eller Soft Crack Stage om du använder kallvattenmetoden).
  1. Avlägsna från värme omedelbart och rör om i jordnötssmör och vanilj extrakt och sprid ca 1/2 tum tjockt på bakplåten eller silikonbakningsmattan. Betygsätt lätt med en vass kniv för att skapa 1 x 2 tums barer. Bryt i stängerna när de är kylda.
  2. Skydda med tempererad couverture eller smält choklad och låt godiset sättas tills choklad blir fast, i ca 1 till 2 timmar. Förvara i en lufttät behållare i upp till 1 månad.
  3. För enkel Buttery Finger Ice Cream: Låt en kvarts vanlig Vanilj Vegan Glass mjukna vid rumstemperatur i ca 15 minuter. Vik i ca 1 kopp krossad smörigt finger godis tillsammans med 1/2 kopp choklad chips. Chill minst 1 timme innan du njuter.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 337
Totalt fett 17 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 168 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 2 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)