Lätt Bananbröd

Bananbröd har länge varit en favorit av mig och har varit ett stapelrecept i min matlagningsrotation sedan jag först lärde mig att laga mat som barn. Jag förlitade mig ofta på recept från klassiska kokböcker som krävde ägg och olja. Så småningom kom jag med ett recept som krävde ingen av dessa ingredienser och smakade fortfarande precis som jag kommer ihåg att bananbröd skulle smaka: fuktigt, ömt och tjockt fullt av banansmak. Detta recept är säkert att tillfredsställa ett bananbrödsbehov och kan bli en vanlig i din matlagningsrotation också!

Jag föredrar mitt bananbröd ganska vanligt, men gärna lägga till 1 tesked kanel, en handfull valnötter eller pekannötter, eller till och med några bär för att lägga till en intressant vridning till denna enkla efterrätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 grader Fahrenheit och lätta smörj och mjöl en standardstorlek (9 x 5 tum).

I en mycket liten skål röra ihop det malda chia-fröet och 2 matskedar vatten och låt blandningen vila i minst 5 minuter tills den gelas.

Skala de bruna bananerna och placera dem i en stor mixskål. Blanda med bananmassan eller en stor gaffel, bananerna tillsammans med 1 kopp socker och gelled chia fröblandning tills nästan alla klumpar är borta.

Rör i vaniljextraktet, saltet, bakpulveret och bakpulver och blanda det bra tills det kombineras.

Gradvis tillsätt allmjölksmjölet, ca 1/4 kopp åt gången, tills allt har införlivats och en tjock smet bildas. Sked och sedan sprida smeten i den tillagade bakpannan och placera den på din ovns mittrad.

Baka i en timme, eller tills en kniv som sätts in i mitten kommer ut oftast ren (några bitar av bananhäftning förväntas) och toppen är en djup guldbrun. Överför pannan till ett trådställ och låt bananbrödet svalna ca 20 minuter. För att servera, skiv med en räfflad kniv och njut av slätt eller fylld med jordnötssmör, margarin eller mashed avokado (låter konstigt, men det är gott!).

Förvara kvarvarande bröd i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 1 vecka. Frysta kvarvarande bananbröd (jag gillar att förskiva gruvan när jag fryser den) i upp till 1 månad i en frysbox säker behållare. För att tina, låt bara bananbrödet komma till rumstemperatur.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 148
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 264 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)