Vad är Bake and Shark Street Food?

Bake and Shark - En Trinbagonian Street Food

Bake and Shark är en mycket populär gatemat i Trinidad och Tobago. Det är en av de måste-prova smakar för besökare till tvillingö republiken. För lokalbefolkningen skulle en vecka utan att äta bake och haj bara verka som onaturlig. Och nej det är inte "baconhaj", som vissa besökare tror när de först hör namnet talat högt.

Bakparten

Bake avser stekt deg . Den är gjord av allmjölksmjöl, bakpulver, en nypa salt och lite fett - helst smör - tillsammans med vatten.

Degen vilar, då är den uppdelad i 3-tums bollar, rullade i platta skivor och stekt tills de puffar upp. Baksidans insida är ihåligt, så det är den perfekta behållaren för fyllning. Tänk på det som en Trinidadian version av en pita.

"Shark" -delen

Shark är ... ja, haj, men inte de stora som vi ser i filmer och på tv. Dessa är mycket mindre. De är skinnade, utbenade och sålda redan fileterade. Hajen är kryddat med grön krydda , salt och peppar, då är den panerad och stekad. Blacktip haj används traditionellt, men det är inte alltid tillgängligt. Ibland kan tilapia, kingfish, skridskor, grouper eller havskatt ersättas. Faktum är att du, om du är lite sugen på att äta haj, brukar be om en av dessa variationer. Den bästa baka och hajar är gjorda med fast vit fisk när hajen inte är tillgänglig - men vara säker på att på något sätt lyckas de bästa leverantörerna ta hand om färskt hajkött.

Hämta allt tillsammans

Bakningen skärs och stekt haj är gjuten inuti, vilket gör en läcker "smörgås".

Hur man äter Bake and Shark

Bake och haj anses vara något av en tomt duk, åtminstone när säljaren överlämnar det till dig. Det är sedan toppat med alla slags kryddor - senap, vitlöksås, tomatketchup, pepparsås , chadon benisås (gjord av culantro och recaoblad), sallad, tomater, gurkor och coleslaw för att nämna några.

Dessa många "go-tos" är lika traditionella som bakningen och hajen själv. Du kan välja och välja dina såser, kryddor och grönsaker för att passa din smak. Köp din bake och haj, fortsätt sedan till rader på rader - bokstavligen - av tillgängliga kryddor till höften på din Trinidadiska smörgås.

Var kan man köpa Bake and Shark

Bake och haj säljs stort i hela Trinidad och Tobago. Det är en gatukost så att du kan köpa den från din favoritförsäljare, från en butik runt hörnet eller i etablerade restauranger. Var noga med att kolla in de många leverantörerna som erbjuder bake och haj om du går ner till Maracas Beach - den plats som gjorde bake och haj berömd. Richard's Bake and Shark är den mest kända, och legend har det att Richard uppfann denna maträtt. Natalie's Bake and Shark har också ett utmärkt rykte. Bak och haj finns på konserter, festivaler och karnevaler, men först och främst är det den ultimata Trinidadian strandmat.