Upp och ner Körsbärskorpel

Njut av detta recept på Upside-Down Cherry Cobbler. Det finns en burk i burk eller körsbärspai i receptet. Naturligtvis kan du även använda färska körsbär, men du måste noga laga körsbären och sockret för att mjukna upp dem.

Upp och ner Cobblers är inte som upp och ner kakor som vrids och dumpas upp och ner efter bakning. För detta recept placeras toppingredienserna på botten av bakpannan först. Sedan sätts frukten på toppen av smeten. När baksidan kopplar bak, flyter toppningen magiskt till toppen av frukten.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 grader F. Smörj en 8x8 kvadrat eller motsvarande pan. (Jag gör min i en fin bakfat.)
  2. I en medium skål med en kabelpisk, rör ihop mjölet, 1/2 kopp socker, bakpulver och salt. Rör om 2 tsk smält smör och mjölk. Kombinera helt. Häll smeten i beredd pan.
  3. Tappa burkburken som reserverar juice.
  4. Tillsätt körsbären till skålen. Rör om socker. Värm inte koka, tillsätt körsbärsjuice antingen med mikrovågsugn eller spis. Blanda den varma saften och 1 tsk smör med körsbärsblandningen.
  1. Häll blandningen över smeten i en panna. Baka den i 40 till 45 minuter. Skorpelskorpan kommer att stiga upp genom körsbärsblandningen. Servera skomakern med vispad eller glass. Kyl över eventuella rester.


Recept Tips
Ersätt burkburk och 1 kopp socker med en 21 ounce burk med körsbär eller annan fruktjordfyllning.

Denna efterrätt fryser vackert. Du kan dubbla detta skomakrecept och frysa hälften. Baka dem i separata metallpannor. Låt en svalna, linda den ordentligt och frys den. Baka förpackad frusen skomakare i en timme vid 350 grader F. Under de senaste 15 minuterna, avtäck skomakaren för att skarpa upp toppen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 263
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 255 mg
kolhydrater 56 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)