Ugnsbakad Fisk Spaghetti (Spaghetti Al Cartoccio)

Ett av de mest spektakulära sätten att servera pasta är al cartoccio - kokt, såsad, sedan inslaget i pergamentpapper (eller aluminiumfolie) och bakat. Det här låter som en udda förberedelsemetod, men dina gäster kommer att hälsa på ankomst av paketen vid bordet med monteringsförväntning som blir till glädje när de öppnar dem.

Detta traditionella italienska receptet kräver en mängd skaldjur, varav många är strängt medelhavet och svårt att hitta utanför det området. Denna uppdaterade version utelämnar de mer obskura skaldjur. Om skaldjur av skaldjur (musslor etc.) är snygga, skrubba dem mycket bra innan du börjar göra såsen och skaka inte dem efter att de har öppnat: Sätt dem - skal och alla - i cartoccio och de lägger till en speciell touch till den färdiga maträtten.

[Redigerad av Danette St. Onge]

Vad du behöver

Hur man gör det

Tvätta alla skaldjur mycket bra. Sätt en kruka med 3 liter lätt saltat vatten för att koka över hög värme.

Häll olivoljan i en stor stekpanna och tillsätt vitlök, chili peppar och skaldjur. Koka över låg låga i 5 minuter, tillsätt sedan hackade tomater, basilika och persilja. Smäll i 15 minuter.

Förvärm ugnen till 450 F (250 C).

Håll koll på pastapotan när såsen simmrar, och när vattnet kokar lägger till pastaen.

Låt det laga till det är halvt färdigt (vanligtvis ca 4 minuter), töm det så bra i en kolv och överför det medan det fortfarande dricker till stekpannan med såsen. Kasta pasta-och-sås blandningen genom att flytta stekpannan som du skulle om du vred om en omelett. Rulla ut ett långt ark av aluminiumfolie eller pergamentpapper och vik upp sidorna för att göra en lådaformig behållare. Överför pastaen till behållaren, vik aluminiumfolien eller papperet över den och krympa kanterna tillsammans för att göra en förseglad påse (du kan också göra individuella påsar till dina gäster om du vill). Baka i ugnen i 5 minuter, vid vilken tidpunkt påsen har blivit uppblåst. Skjut den på en serveringsfat och öppna den vid bordet.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 638
Totalt fett 20 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 124 mg
Natrium 1,178 mg
kolhydrater 57 g
Kostfiber 5 g
Protein 56 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)