Enkla havskammusslor i smör och örtsås recept

Smör, färsk persilja och basilika smakar dessa lätt bakade havskammusslor. Söta färska havskammusslor är snabba och lätta att förbereda och mycket mångsidiga. Smörets och örtens delikata smak förbättrar kammusslans smak och överväger inte. Detta är en 5-stjärnig maträtt.

En liten sidomuskel är ibland fortfarande knuten till kammusslorna. Det är det stycke som höll dem fast vid sina skal. Kontrollera varje kammussla för den hårda muskeln när du sköljer dem. Om du ser att muskeln fortfarande är fäst vid sidan, dra bara av den med fingrarna.

Alternativt kan du överväga seared kammusslor med örter , vilket skapar en annan smakprofil på grund av olika matlagningsmetoder.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F. Smör en grunt bakfat - den ska vara tillräckligt stor för att hålla kammusslorna i ett enda skikt.
  2. Tvätta kammusslor i kallt vatten; lägg på pappershanddukar och klappa med pappershanddukar för att torka ordentligt.
  3. Placera kammusslorna i den färdiga bakfatet i ett enda lager och punkt med smör. Stänk kammusslorna med persilja, torkad basilika, salt och peppar.
  4. Baka havskammusslor i föruppvärmd ugn i 5 minuter; rör om till kappa med smör och örter och baka i ca 15 till 20 minuter längre, eller tills kammusslorna kokas igenom men fortfarande fuktiga.
  1. Servera med smör och örtsås från bakfat och varmkokt ris eller liten pasta.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 246
Totalt fett 16 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 77 mg
Natrium 598 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 0 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)