Brun socker glaserade guldbitar

Dessa enkla guldbitar är smaksatta med en brun sockersås. Brunt socker kombineras med smör och äppeljuice eller apelsinjuice för en enkel sås. Gärna byta äpple eller apelsinjuice med ananasjuice eller aprikosnektar.

Receptet kan också göras med röda rödbetor, vita betor eller den randiga chioggia betorna.

Vad du behöver

Hur man gör det

Koka betorna

  1. Skär löv och stjälkar från betorna och skrubba dem under kallt rinnande vatten. Lägg hela, obehandlade betor i en stor kastrull och täck med vatten. Koka upp; täcka på pannan och simma över medium värme i ca 20 till 30 minuter tills det är ömt. Alternativt, belägga varje helbeta med olivolja och linda i folie. Placera dem i en stekpanna och steka i en förvärmd 375 F ugn i ca 45 minuter till 1 timme, eller tills det är mjukt.
  1. Slip skinn från kokta betor och skär i 1 / 4- till 1/2-tums bitar.

Gör såsen

  1. I en stor stekpanna eller sautpanna kombineras brunt socker, äpple eller apelsinjuice och smör. Koka till en simma över medelvärme.
  2. Tillsätt de kokta, skalade och tärnade betorna till såsen. Fortsätt tillagning, omrör hela tiden tills vätskan har förångat och betorna glaseras med såsen, ca 5 till 7 minuter.

Expert tips

Du kanske också gillar

Rostad Betsallad Med Bacon

Snabbplockad betor

Hur man fryser betor, blancheras eller rostas

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 135
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 144 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 5 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)