The15 Essential Korean Ingredients You Should Know

Precis som kreolsk mat alltid är beredd med matvaror som kallas "Trinity", gör koreanska köket vanligtvis användningen av 15 gemensamma ingredienser. Om du vill börja göra koreansk mat, måste du lagra ditt kökspisar med dessa kryddor, kryddor och andra ingredienser.

Kom ihåg att de 15 ingredienserna på denna lista inte är en omfattande sammanfattning av de som används i koreansk matlagning.

För att ha ett välskött koreanskt skafferi behöver du många fler ingredienser, men det här är en bra start. Du kan göra ett stort urval av koreanska rätter med hjälp av dessa ingredienser, och med att ha de flesta eller alla dessa saker till hands i ditt kök gör matlagning och måltidsplanering enklare.

kryddor

Ett antal kryddor används i koreansk matlagning. Du behöver sojasås för att göra en mängd olika rätter. Om du har högt blodtryck eller ett annat tillstånd som kräver att du undviker natrium, se till att du köper ett lågt natriummärke av sojasås. Förutom sojasås, andra populära kryddor i koreanska köket inkluderar k ochujang , eller koreansk chili peppar pasta, och daenjang eller koreanska sojabönor pasta.

Kryddor

Koreansk mat, som andra asiatiska rätter, kan vara kryddig. Därför är kryddor en stapel av koreanskt kök. Du behöver ginger, vitlök och kochukaru, eller koreansk chili pepparpulver, för att ge dina måltider den spark som de behöver.

Grönsaker och spannmål

Många koreanska måltider skulle vara ofullständiga utan scallions eller gröna lökar. Andra växtbaserade livsmedel, till exempel rostade sesamfrön, sesamfröolja (chamgeereum) och gim (torkade tångblad) ger också koreansk mat deras unika smak.

Korn spelar självklart en stor roll i alla asiatiska rätter.

Därför är risvin (chungju, mirin), nudlar (somyun och / eller dangmyun) och ris viktiga när man förbereder koreanska måltider. Om du har ett medicinskt tillstånd som diabetes, överväg att använda brunt ris istället för vitt ris. Det kommer att förhindra att ditt blodsocker spikar så dramatiskt som vitt risvilja.

Diverse

Ett antal objekt på denna lista faller inte i en snygg kategori. Ta torkade ansjovis (myulchi) och tofu, till exempel. De är till skillnad från de andra objekten på den här listan, men de har båda stora roller i koreansk mat.

Nu när listan har delats upp i kategorier för dig, kolla in hela listan nedan. Om du är seriös om att behärska koreansk mat, skriv ut listan och gå till din närmaste mataffär på jakt efter dem. Om det visar sig oförutsedda, besök en online-handlare för att få de koreanska kryddor, kryddor och andra saker du behöver. Om det inte finns någon asiatisk mataffär i ditt samhälle kan det vara din bästa satsning att köpa matvaror online.

Den fullständiga listan över koreanska matvaror

 1. Soja sås
 2. Vitlök
 3. Sesamfröolja (kamjärum)
 4. Ris
 5. Kochujang (koreansk chili peppar pasta)
 6. Kochukaru (Koreansk chilipeperspulver)
 7. Daenjang (koreansk sojabönpasta)
 8. Ingefära
 9. Scallions (gröna lök)
 1. Risvin (chungju, mirin)
 2. Torkade ansjovis (myulchi)
 3. Rostade sesamfrön
 4. Gim (torkade tångblad)
 5. Nudlar (somyun och / eller dangmyun)
 6. tofu