Förhållandet mellan kvinnor och öl

Många människor tycks tro att den här frågan redan har avgjorts. Kvinnor gillar inte öl. Men är det sant? Eller kanske är det bara att kvinnor inte gillar den dåliga ölen som dominerar marknaden, inte hur det säljs till dem.

I årtionden har bryggare, män och, samhälle, arbetat under missuppfattningen att kvinnor inte gillar öl. Detta har översatts till ett media- och marknadsföringssystem som förutsätter detsamma som generationer av både män och kvinnor som också köper in i den här myten poserar som ett faktum.Så, låt oss undersöka frågan, tycker kvinnor verkligen inte om öl? Svaret är helt enkelt nej. Jag har aldrig deltagit i en ölfestival , besökte en bryggpub eller helt enkelt erbjudit en kvinnlig gäst i mitt hem en öl utan att finna att kvinnor gillar öl i ungefär samma proportioner som män. Tänk på att jag flyttar i ölgeek-samhället så att de flesta kvinnor jag stöter på under dessa omständigheter är självvalda som ölälskare, eller åtminstone öltoleranta.

Jag kan inte neka det statistiskt sett, kvinnor tenderar att dricka mindre öl än män. Så varför är det? Kanske är det på grund av hur bryggerier och särskilt deras marknadsförare behandlar kvinnor.

marknadsföring

De flesta kvinnor som jag pratar med som inte gillar öl har en av två skäl. Den första är den otroligt sexistiska marknadsföring som bruksföretag använder. TV-annonserna på åttiotalet visar troligtvis det bästa. Kvinnorna är dumma, skonsamklädda modeller som hänger på dumpiga killar bara för att de dricker rätt varumärke.Detta kan skrivas av som lat marknadsföring. Trots det har mindless sexbot-kvinnor brukade sälja nästan allting. Men stora bryggerier avslöjar deras fullständiga missförstånd om kvinnor när de försöker brygga en öl för "damarna".

Smak

En annan anledning som kvinnor brukar ge för att inte tycka om öl är det för dem att öl helt enkelt inte smaka bra.

Tja, det är bara inte så bra, nu gör det? När allt är om öl är så otänkbart, varför säljer det till sex.

Före hantverks öl renässansen smakade öl inte riktigt bra. Största delen av öl som såldes i USA var av en stil, en blek lager som var tunn, smaklös och vagt söt. Den galet, gula grejen definierar fortfarande vilken öl som är för många människor. Av någon anledning är män mer toleranta mot dålig öl, kanske för att marknadsförare har berättat för dem samma sak som de har sagt till kvinnor: äkta menar som öl och vapid, sexiga kvinnor som riktiga män.

Kanske beror det på att kvinnor är bättre smakare än män. Det finns några anekdotiska bevis på detta. Det verkar som att deras luktsinne och smak är mer förfinad. En australisk brygger bestämde sig ensam för att anställa bara kvinnor för kvalitetskontroll av sin öl. Naturligtvis kan båda könen utbildas i provsmakning men kvinnor kan ha en naturlig fördel. Om så är fallet förklarar detta varför de är mindre toleranta av dålig öl än männen är.

Med tanke på sin dåliga smak och smaklösa marknadsföring är det mer meningsfullt att kvinnor har blivit avstängda genom att öl i allmänhet tack vare de stora, smaklösa bleklagerbryggarna.

Fram till nyligen var det enda ölalternativet dålig öl. Nu när det finns så många fler alternativ för öldrycker upptäcker kvinnor att de tycker om öl. Jag har ofta hört en kvinna säga, efter att ha provat en bra hantverks öl, "Jag gillar inte öl men det gillar jag."