The Best No-Bake Haystack Cookies

Inga bakkakor är geni och uppskattar mycket under de varmare månaderna. Haystacks är en av de typiska kakorna i cookie-lexikonet och av mycket bra skäl-de är läckra, lätta och de erbjuder så bra crunch. Du kan prova dessa med alla choklad eller alla smörgåsar för en annan smakvridning, och du kan också använda krossade pretzeller istället för cocktailnötterna.

Dessa kakor är bra under hela sommaren när du inte vill slå på ugnen för att baka. Förvara dem i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lina två bakplåtar med pergamentpapper.
  2. Smält smörskotch och chokladflis i en dubbelkokare (se matlagningstips) eller använd mikrovågsugnen, stoppa mikrovågsugnen och ge spånen en omrörning var 15: e sekund tills de smälts. Rör i jordnötssmöret tills det är väl kombinerat.
  3. Kombinera nudlarna och cocktailnötterna i en stor skål. Häll smörgås-jordnötssmörblandningen över och rör om att kombinera.
  1. Släpp blandningen med matskedar på det färdiga bakplåten. Tillåt inställning i varmare månader detta görs bäst i kylskåpet; låt dem sitta vid rumstemperatur i flera minuter innan de serveras.

Notera:

För att krossa jordnötter, placera dem i en stabil dragkedjelåsepåse, tryck ut luften, försegla den och släng den med en rullpinne eller en hängande mall eller något som är tungt och kan stå för att vara försvunnet mot en väska av jordnötter. Krossa dem inte i ett pulver, du vill ha lite textur. Du kan också pulsa dem i en matprocessor, men det första sättet är roligare.

Matlagningstips: Om du inte har en dubbelkokare kan du göra en genom att nestla en metall- eller värmeisolerad glasskål över en kruka med lite vatten i botten. Låt vattnet koka och rör om flisorna ofta tills de smälta.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 183
Totalt fett 10 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 158 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 2 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)