The Best Butter Substitutes

Mjölkfria ersättningar för bakning, matlagning och spridning

Smör är förmodligen den mest använda mejeriprodukten i klassiska matlagnings- och bakningsrecept, men det är inte bra för allas hälsa, vare sig det beror på en mjölkallergi eller behovet eller önskan att skära mättat fett. Människor med mjölkallergi måste eliminera smör eftersom proteinet i mjölk som kallas kasein kan vara allergiframkallande och förekommer i smör i små kvantiteter. För de med laktosintolerans kan smöret ge en negativ reaktion eftersom det innehåller laktos.

Och de som försöker gå ner i vikt eller främja hjärthälsan kan välja att skära smör från deras kost. Smöret är högt i fett och kalorier, och det mättade fettet kan höja kolesterolnivåerna.

Oavsett vilken anledning du har för att skära smör ut ur din kost, hitta en ersättare som lagar lika bra och smakar liknande kan vara utmanande om du inte vet vad du ska leta efter. Lyckligtvis finns många av de bästa mjölkfria smöralternativen - för spridning, matlagning och bakning - hos hälsokostaffärer och stora dagligvarukedjor.

För det första är det viktigt att förstå vilken del av smöret som är problematiskt när du väljer din substitution. Om du är laktosintolerant kan du välja ett mejerifritt smör som passar dina behov. Men om du letar efter att skära mättade fetter från din kost, skulle kokosolja vara ett bättre val än smör eller margarin.

Bästa Allround-ersättare

Om du vill behålla bara en ingrediens för att ersätta smör bör det vara kokosnötolja.

Kokosolja är utmärkt för användning i nästan allting, från bakning till spishällspotning för att sprida på toast. Den är hälsosam, rik och smakar utsökt. Det skär ner på mättade fetter och kommer inte att ändra smak av mat för mycket. Det är också ett hälsosammare alternativ till canolaolja. Några bra märken att leta efter är Nutiva Organic Extra Virgin Kokosolja, Crisco Organic Coconut Oil (raffinerad och orefinerad) och Carrington Farms Coconut Oil.

Vad smör gör i baka

Förutom att göra allt gott, smör har specifika funktioner i bakning. Några recept, som smörkakor, litar på smöret för en smak, men i många recept används smör för att lägga till fukt och konsistens och för att hjälpa till att skapa fläckiga lager. Smör är också ett lövmedel, vilket gör slutprodukten lätt och fluffig. Utan smör skulle bakverk vara torra, platta och utan smak. Med några kloka kulinariska substitutioner är det dock lätt att få de resultat du söker utan att lägga till allt ohälsosamt fett från smör.

Bästa smörbyte för bakning

När det gäller bakning, så länge smöret inte används främst för sin smak (som i puffdekor), kan du vanligtvis byta ut det med något som har ett liknande förhållande mellan vätska och vatten. Om du vill klippa kalorier och mättade fetter är dessa ersättningar en bra start. Bakning utan smör är ett roligt sätt att göra din bakningsvana lite friskare.

Det finns några livsmedel som kan användas som en motsvarighet till smör i bakning recept. Tänk bara på att de flesta av dessa har en högre vattenhalt, så att du ska skära lite på de andra vätskorna eller att lägga lite mer mjöl balanserar det ut.

En populär substitution är applesauce-på grund av dess sötma, men du vill lägga till mindre socker än receptet kräver. Mashed banan kommer också att fungera i stället för smör, liksom avokado. Båda lägger till näringsämnen men avokado kan ge en grön nyans till den färdiga produkten - det är bäst att gömma det i ett chokladrecept. Grekisk yoghurt kommer att ge din bakade god en krämig konsistens och en liten tang, medan nötterna smälter till en nuttiness men kan göra den bakade goda tätaren.

Bästa mjölkfria Smörjpinnar

Oavsett om du sautar, lägger till en sås eller låtsas smälta ovanpå en kokad bit kött eller fisk, är en smörkudde en viktig ingrediens i många recept. Men det finns inte-dagbokssubstitutioner - förutom margarin. Medan margarin huvudsakligen tillverkas av sojabönolja kombinerar många märken sojabönor och andra oljor som kan innehålla spårmängder mejeri.

(Var noga med att läsa etiketterna noggrant när du väljer att ersätta smör för margarin.)

Så bättre att gå med ett alternativt stick-smör substitut. Varumärken att leta efter är jordbalans Vegan Buttery Sticks och smält organiska Vegan Smörjpinnar, både växtbaserade och gjorda för att smaka som smör. Blue Bonnet Lactosfri pinnar är gjorda med vegetabilisk olja och är mjölkfria och glutenfria och har samma stor smak som Blue Bonnet.

Bästa mjölkfria Buttery Spreads

Det finns inget som en varm bit rostat bröd spridd med mjukt smör, men kan du få samma resultat med en icke-mejeriprodukter? Lyckligtvis finns det flera märken som har funderat på hur man skapar den släta konsistensen och smöriga smaken utan mejeriet.

Earth Balance gör sex smöriga spridda ämnen, inklusive original, organisk piskad, olivolja, sojapris, omega-3 och organiska kokossprutor. Alla kan användas för att sprida, sauteing, stekning och bakning. Smart Balance säljer också flera sorter, från original, organisk, linfröolja, omega-3, EVOO (extra jungfruolja) och låga natrium samt lätta versioner.

Bästa mjölkfria kortslutning

Förkortning är en jämnare fetare form av smör. När smör är tillverkat med cirka 85 procent fett och 15 procent vatten är förkortning 100 procent fett. För de som inte kan tolerera laktos finns det några mjölkfria versioner av denna ultrarika spridning, inklusive Crisco All-Vegetable Shortening, Spectrum Organic All-Vegetable Shortening och Nutiva Organic Vegan Shortening.