Sweet Potato Dip

Rostad sötpotatis, mandelsmör och en blandning av kryddor gör ett gott, hälsosamt och vibrerande färgstarkt dopp. Det är ett utmärkt alternativ till ho-hum hummus, både i smak och utseende. Prova det på krackar eller pitabrödor, eller servera det med en blandning av grönsaker som morot, selleri stjälkar, trimmade rädisor, tunna kilar av fänkål och / eller broccoli och blomkålfloretter.

Detta underbara dopp kan göras upp till tre dagar i förväg, bara notera att om det är gjort framåt kommer smaken av den enda vitlöksklyftan att intensifieras. Du kan lämna vitlöket ut, minska det eller helt enkelt röra in nymalet vitlök strax före servering.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 425 ° F. Skruta sötpotatispenan och lägg den i ugnen för att steka tills den är öm när man piercerar med en gaffel, ca 45 minuter. Alternativt kan du laga den söta potatisen i en mikrovågsugn: Poke den söta potatisen överallt med en gaffel och en mikrovågsugn på högt 1 minuters steg tills den söta potatisen är ömma hela vägen, ca 6 minuter totalt.
  2. När den söta potatisen är klar, låt den sitta vid rumstemperatur tills den är cool nog att hantera, minst 30 minuter (det här tillåter även en mikrovågad sötpotatis att sluta laga jämnt). Ta bort och kassera skalen (skalen ska glida rakt bort, men en parningskniv tar hand om några hårda fläckar) och lägger den rostade, skalade sötpotatisen i en matberedare. Pulsa några gånger bara för att börja bryta sötpotatisen neråt.
  1. Skala och gräda vitlöket och lägg det till sötpotatis. Pulse att kombinera. Tillsätt i mandelsmör, rökt paprika och cayennepeppar, till den söta potatisen. Virvla, skrapa skålens sidor ner med en spatel som behövs för att hålla blandningen ihop tills blandningen är silkeslen.
  2. Tillsätt salt och citronsaft till smak (minst 1/2 tesked salt och 1 msk citronsaft och upp till dubbelt av varje, beroende på din smak). Överför blandningen till en serveringsskål. Servera omedelbart eller täck och kyla i upp till 3 dagar.

Du hittar några fler dip recept nedan, eller prova Romesco sås , som fungerar precis som ett dopp, eller Aioli .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 133
Totalt fett 8 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 20 mg
Natrium 44 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)