Svamp Veggie Burger: Motsatt av Bland

Detta champinjon burger receptet är anpassat från "Lisa's Mushroom Burger" i weheartfood.com, och för att kalla det en veggie burger gör det inte rättvisa. Veggie burger recept tenderar att vara tråkig och tråkig, men denna köttiga champinjon burgerens häft och krydda gör det allt annat än.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm 1 matsked olivolja i stor kastrull.
  2. Smörj svampen, lökarna och vitlöken över medelvärme i ca 10 minuter, eller tills vätskan kokar av och svampen börjar sauta.
  3. I en stor skål, tillsätt svampblandningen till havre, parmesan, brödsmulor, ägg, persilja, oregano, salt och peppar. Blanda väl.
  4. Låt sitta i 15 minuter för att utveckla smakerna.
  5. Form i patties .
  6. Värm 2 matskedar olivolja i stor non-stick skillet över medium värme. Stek pattiesna, koka ca 5 minuter på vardera sidan, eller tills de är guldbruna.
  1. Servera med din favorit burger toppings.

Om svampar

Svampar är svampar, och de får sin energi genom att bryta ner och äta dött organiskt material. Låter grovt, eller hur? Men de är super näringsrika och läckra, så länge du inte tänker på svamparna. De har låg fetthalt och kalorier, med ett pund med ca 125 kalorier, men höga proteinhalt. Det är därför de används så ofta i veggie hamburgare eller andra rätter för en köttig smak och proteinökning, men det är bra på vegetarmenyn eller för alla som vill hålla koll på köttförbrukningen.

Typer av svampar