Strawberry Pretzel Dessert Recept

Den här jordgubbsfortressen efterrätt har en skonsam skorpa och är fylld med färska jordgubbar, vispad grädde och gelatin. Den unika kombinationen av smaker och texturer är säkert en vinnare för alla som gillar jordgubbar och pretzels.

Du kanske vill överväga att spara detta recept för skorpan ensam, eftersom du kan lägga andra pajfyllningar i det för ett distinkt dessertalternativ. Faktum är att prova med en annan frukt av ditt val, som blåbär eller bananer. Skorpan är en fantastisk kontrast av salt och söt med en tillfredsställande crunch. Och jordgubbarna som är blandade med grädde är rika men lätta, vilket gör det till en populär efterrätt som kommer att vända huvud och smaklökar. Eftersom du kan använda frusen eller färsk frukt, kan denna paj tillverkas - och oundvikligen åtnjuter - vilken tid på året som helst.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F.
  2. Krossa pretzels med en rullstift eller lägg dem i en plast dragkedja och släng dem med hand. Kombinera krossade pretzels med 3 matskedar socker och smör. Med en spatel, pressa pretzelblandningen i botten av en 9-till 13-tums bakpanna för att bilda en skorpa. Skaka skskorna i sex till 10 minuter tills de är lättbruna. Kyl helt.
  3. Häll 2 koppar kokande vatten över jordgubbargelatin. Rör om det tills det smälts och låt svalna till rumstemperatur.
  1. Slå gräddeosten , 1 kopp socker och vispad topp tills de är väl kombinerade. Sprid jämnt över den nedkylda skorstenen.
  2. Tillsätt jordgubbar till kyld gelatin och låt tjockna något. Sprid jordgubbar och gelatin över gräddostskiktet. Kyl tills kakan fylls fast.
  3. Skär i kvadrater för att tjäna.

Anteckningar: När det gäller pretzels, välj smala nålpinnar som de kommer att bryta sönder lätt. Ett 9-uns paket är en riklig mängd för paj skalet. Äkta vispgrädde kan naturligtvis användas, men Cool Whip och beredd Dream Whip fungerar lika bra och är inte riktigt lika rik och tung. Du kan också använda sockerfri gelatin och sockerfri och / eller låg fetthalt piskad toppning.

Föreslagna relaterade recept

• Strawberry Cheesecake Brownie Bars Recept
Hidden Treasure Strawberry Salad Recept
• Jordgubbskräm drömmuffinsrecept
Jordgubbsmutskräftmuffinsrecept