Hur man tipsar om stora rostade grönsaker

Giora Shimoni sjunger rosade grönsaker, påpekar att de är lätta att förbereda, "hälsosam, färgstark och utsökt ... de kan serveras som mellanmål, aptitretare eller rätter för veckoslut eller mer festliga sabbats- eller semestermål." Shimoni föreslår att man erbjuder en skål med techina (aka tahini) för doppning, speciellt "om du serverar barn eller vegetarianer - lägger pastaen av markerade sesamfrön till protein."

Miri tips för rostning framgång:

Du kan steka nästan alla grönsaker, eller en kombination av grönsaker - din fantasi är den enda gränsen, så ha kul och experimentera med olika kombinationer och kryddor.

Var uppmärksam på textur, densitet och vatteninnehåll och separera dina grönsaker i enlighet med detta. Täta rotgrönsaker tar mycket längre tid att steka än känslig asparges, så lägg först rötterna i ugnen först och lägg sedan till en annan panna av de snabbare matlagningsgrillarna till ugnen senare.

Juicy grönsaker som körsbärstomater släpper ut vätska under rostning. Om de delar en panna med torrare grönsaker, kommer de att bli allt mjuka, så steka dem separat och kombinera nära slutet av matlagningen (när de är mer uttorkade) eller vid serveringstid.

Använd tillräckligt med olja för att belägga grönsakerna, men inte så mycket att de simmar i den. Du behöver i allmänhet minst 1 1/2 till 2 matskedar olja för en stor plåt av grönsaker, även om svamp, aubergine och liknande porösa grönsaker kan behöva lite mer. Med träning får du en känsla för idealiska mängder.

Stora rimmade bakplåtar är perfekta för stekning - de ger gräddsrummet möjlighet att steka utan ångkokning, och den heta metallen uppmuntrar karamellisering.

Ditt föredragna resultat bestämmer den idealiska stekningstemperaturen. Om du gillar dina grönsaker mjukare och kokta men inte karamelliserade, är den lägre temperaturen bra. Om du föredrar mer textural variation och karamellisering på dina grönsaker, gå med högre temperatur.

Redigerad av Miri Rotkovitz

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 375 ° F eller 425 ° F, beroende på önskad grad av skenhet (se tips ovan). Tvätta och torka grönsakerna. Skala om önskat och hugga eller skiva i ganska likformiga bitar.

2. Läng ett stort rimmat bakplåt med pergamentpapper. Ordna grönsakerna i ett enda lager på bakplåten, var försiktig så att du inte mängder bitarna.

3. Torka eller borsta grönsakerna med olivolja och kasta på järnet jämnt.

Smaka med salt, nymalt svartpeppar och örter och kryddor om så önskas.

4. Steka i den förvärmda ugnen i 35-45 minuter, rör om en eller två gånger under tillagningen tills grönsakerna når önskad grad av doneness och karamellisering.