Gör perfekt ost, lök och potatisfylld pasta

Pasties har den otroliga förmågan att passa nästan alla eftersom fyllningen lätt ändras för att passa. Cornish Pasties och walisiska Oggies är kanske den mest kända och kommer fyllda med kött, potatis och sverige.

Men vad händer om kött är inte din sak?

Då kommer du att älska denna ost, lök och potatis pasta. Bakverket är gjord med vegetabilisk förkortning, så det finns ingen djurprodukt där heller. Om du vill ha ett, ännu mer välsmakande bakverk, ersätt sedan en tredjedel av förkortningen med smör (men inte mer eftersom det färdiga bakverket blir för mjukt för att hålla den kraftiga fyllningen).

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör bakverk:

Placera mjöl, förkortning, bakpulver och salt i en rymlig bunke. Gnugga förkortningen i mjölet tills den liknar en grov sandliknande konsistens.

Tillsätt vattnet lite åt gången och blanda väl med en middagskniv för att föra bakverket ihop. Bakverket är klart när det inte är för vått eller klibbigt (om det är, lägg till lite mer mjöl).

Tryck in konditorivaror i en boll, linda den i klädesfilmen och sätt den i kylskåpet i minst 30 minuter för att vila.

Gör påfyllningen:

Blanda senap och riven ost tillsammans. Placera i kylskåpet och lämna medan du lagar potatisen.

Skala potatisarna och skär i små bitar. Släpp potatisarna i en panna med snabbkokning. lätt saltat vatten, koka tills bara ömt (ca 10 minuter). Under tiden skalla löken, skär varje lök i 6 kilar.

När potatisen bara blir öm, lägg i löken och laga tills potatisen är mjukad (men inte faller ihop).

Förvärm ugnen till 200 ° C / Gasmärke 6

Tappa genom en kolv och återför potatis och lök till pannan. Tillsätt en matsked smör och ett stänk av mjölk. Krossa potatis och lök lätt med en gaffel och rör om med smör och mjölk för att skapa en tjock fyllning. Tillsätt ost och senap och rör om.

Rulla ut bakverket och använd en tallrik som en mall, skär ut de två pastierna. Lägg på påfyllningen på ena sidan av cirkeln. Ägg-tvätta omkretsens omkrets, vika bakverket, pressa ihop och krympa. Du kan också lägga på fyllningen i mitten och toppkrympa om du föredrar.

Lägg pastierna på en mjölad bakplåt och koka pastan i den förvärmda ugnen i ca 40 minuter eller tills den har nått en intern temperatur på 75 ° C.

Servera varma med en salladsalat, eller låt svalna för en snabb lunch eller pop in i en lunchlåda eller picknick pastier.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1666
Totalt fett 149 g
Mättat fett 56 g
Omättat fett 62 g
Kolesterol 662 mg
Natrium 1 877 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 5 g
Protein 39 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)