Crock Pot Pulled Chicken

En hemlagad grillsås gör denna lätt långkokta, stekta kyckling smakfull och saftig. Denna drackade kyckling är ett fantastiskt alternativ till mer traditionella grillrätter, och det är lika gott, om inte mer.

Om du väljer att göra maträtten med alla kycklingbröst, blir det lättare, men det blir inte så ömt och saftigt. Tillägget av kycklinglår med kycklingbrösten håller grillen fuktig, och den är fortfarande relativt lätt jämfört med draget fläsk eller strimlad nötkött. Dessutom erbjuder kycklinglåren mer smak än kycklingbröst.

För en spiciergrillsås, lägg till mer cayennepeppar. Om du inte har mycket extra tid, gör den drakade kycklingen med 2 koppar av din favoritköpta grillsås och jazz upp med lite cayennepeppar och brunt socker eller aprikosbehållare.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala lök och hugga fint. Nötkött vitlök.
  2. Smält smöret i en medelstora kastrull över medelvärme. Tillsätt de hackade lökarna på pannan och koka tills de är mjuka och lättbruna, ca 6 till 10 minuter. Rör på lökarna ofta för att hålla dem fräscha. Tillsätt hakad vitlök och laga i ca 1 minut längre, omrör hela tiden.
  3. Tillsätt ketchup, aprikosbehållare, ättika, Worcestershire sås, flytande rök, melass, allspice, svartpeppar och cayennepeppar till lök och vitlök. Koka upp och koka i 5 minuter längre.
  1. Mäta 1 1/2 koppar av såsblandningen och häll den i stekpannan.
  2. Reservera kvarvarande sås; lägg det i en behållare och kyl det tills det serveras.
  3. Lägg kycklingbitarna till långsam spis. Täck och koka på LOW i 4 1/2 till 5 timmar, eller tills kycklingen är mycket öm och smälter lätt. Krossa kycklingbitarna med en gaffel.
  4. Servera den drabbade kycklingen på delade rostat bröd med coleslaw och extra grillsås .
  5. En meny kan också innehålla potatisallad eller bakade potatisar , tillsammans med bakade bönor. Coleslaw och pickles är klassiska toppings för grill, men andra toppings kan inkludera jalapeno peppar ringar, tunt skivad rödlök, vanligt krossad kål och skivade tomater eller gurkor.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 398
Totalt fett 19 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 546 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 1 g
Protein 32 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)