Skillet Chicken With Creamed Spinat, Svamp och Bacon

Denna stekpotatis har en utsökt sås, perfekt för blötläggning av bröd eller en sida. Om du vill uppskatta detta med lite värme kan du lägga till en del Sriracha-sås eller annan varm sås till den sudda spenatblandningen. Använd någon form av svamp du gillar, och gärna byta gröna. Hackade collard greener eller baby kale skulle vara bra här också. Du kan också lägga i några matskedar av parmesan eller Fontina eller en annan mer smaklig ost tillsammans med den krämiga mozzarellaen.

Servera detta med något för att suga upp den läckra såsen, som ris, potatis, pasta eller spannmål, och du kan lägga till en sallad, men det finns en hel del grönsaker som byggs direkt i denna maträtt! Det värmer också snyggt över medelstort låg värme.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en stor stor stekpanna, såsom gjutjärn, över medium hög värme och koka bacon tills det är skarpt, ca 4 minuter per sida. Ta bort med tang på en platta fodrad med pappershanddukar, och häll av allt men ca 2 teskedar av baconfettet.
  2. Återställ pannan till medelhög hög värme och sauté löken och svampen tills den är guldbrun, ca 7 minuter. Krydda med salt och peppar och ta bort dem till en tallrik (du kommer också att hålla kycklingbrösten på denna tallrik).
  1. Återställ stekpannan en gång till medellång hög värme, tillsätt olivoljan och sauté kycklinglåren i ca 8 minuter på varje sida tills det är fint brunat men inte helt kokt genom. Ta bort dem på fatet bredvid sauterade svampar och lök.
  2. Tillbaka på värmen går spisen och lägger till spenaten. Sauté i 2 minuter, tills spenaten är viss, tillsätt sedan grädden och buljongen och lägg till en simmer. Smaka med salt och peppar, rör om i mozzarella och fortsätt rör om tills osten smälts.
  3. Medan spenaten lagar mat, hugga den kokta bacon. Rör bacon, tillsammans med den kokta svampen och lökarna i såsen. Tuck de bruna kycklinglåren i den lammande såsen och fortsätt att laga mat över medium värme tills kycklingen kokas igenom, ca 5 minuter mer. Servera från pannan.

Oavsett vilken kycklingrätt du gör, om du arbetar med frusen kyckling, bör du lära dig hur man säkert töjer frusen kyckling så att den lagar jämnt.

Också prova dessa andra kycklingdiskar. En fantastisk sås kan göra maträtten, som denna kyckling med Arugula och senapspåsås och Pan Seared Chicken Breasts with Roasted Tomatillo Salsa.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 504
Totalt fett 36 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 152 mg
Natrium 459 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 3 g
Protein 38 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)