Glutenfri påskspiraliserad potatisgryta

Letar du efter ett nytt och annorlunda sätt att servera potatisar som är bakade, stekt, rostade och scalloped denna påsk? Prova att spira ihop potatis istället.

Vi älskar vår Spiralizer, ett prisvärt köksredskap som förvandlar frukt och grönsaker till nudlar av olika former och tjocklek. Spiraliserande potatis är en rolig strävan att förbereda och äta, skapa vackra långa, lockiga strängar med Spiralizeren och snurra sedan potatisnudlarna runt din gaffel som spagetti, kom middagstiden.

Denna gryta har en stor stapel spiraliserade russet-potatisnudlar bakade i en krämig sås med fettfri grekisk yoghurt och Cream of Mushroom Condensed Soup (Stillehavets glutenfria version har bara 2,5 gram fett per 1/2 kopp servering). Mild vit cheddar lägger till en ostmassa, och den torkade malet lök som ströks över toppen ökar en skarp korv.

Denna gryta matar en folkmassa, perfekt för en pott eller stor samling. Det skulle också fungera som både en konversationsbit och läckra rätter på påskbrunchen eller matbordet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 F. Sätt en 13x9 gryta maträtt.
  2. Skala potatis och spiralisera med medelstort blad av ett Spiralizer köksredskap (bladet med de mindre trianglarna). Trim långa nudlar.
  3. Placera alla potatisnudlar i en stor skål. Skydda med kallt vatten och blöt i 20 minuter.
  4. Töm potatisnudlar och klappa torrt med en pappershandduk (de behöver inte vara helt torra, bara klappa för att suga upp överskott av fukt).
  1. I en stor blandningsskål kombinerar du glutenfri Cream of Mushroom Condensed Soup, grekisk yoghurt, vitlökspulver, paprika, rödpepparflingor och strimlad cheddar. Smak generöst med salt och peppar.
  2. I en mycket stor mixskål, kombinera potatisnudlarna och soppblandningen. Använd dina händer eller tangar, kasta tills de är väl belagda. Häll i grytorens botten.
  3. Översta gryta med en annan generös krydda av salt och peppar.
  4. Baka i mitten av ugnen i 10 minuter. Efter 10 minuter har passerat, stänk torkad malet lök jämnt över toppen av grytan.
  5. Baka i ytterligare 35 minuter tills bubbla, guldbrun och potatiserna är mjuka men har fortfarande bett.
  6. Kyl i 10 minuter före servering.

Påminnelse

Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter för att bekräfta att produkten är glutenfri. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 358
Totalt fett 15 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 48 mg
Natrium 253 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 1 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)