Rich Hasselnöt Bundt Tårta

Här är en annan vacker tårta för att wow dina vänner. Naturligtvis är det som med de flesta bundtkakor lätt att göra. Dessutom, på grund av bundt kakor och deras olika formade, dekorera kakorna praktiskt taget sig själva. Detta recept på hasselnötbundtkaka är gjord med Frangelico Likör. Förutom att hasselnötterna är övre och sprinklade om kakan, ger likören hela kakan en nutty smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 325 grader F. Smörj och mjöl en 12-kopp Bundt-pan. Kombinera kakablandningen, puddingblandningen, ägg, kall mjölk, smör och Frangelico. Slå kakablandningsfatet i 2 minuter på högt med en elektrisk mixer. Häll försiktigt smeten i den beredda pannan. Baka i 1 timme eller tills kakttestaren kommer ut ren. Helt kyla kakan i pannan på ett trådställ. Placera en serveringsplatta över toppen av kakan.

Försiktigt, vänd kakan och fånga den på tallriken. Rengör eventuella smulor som har runnit bort.

Gör glasyren genom att smälta smöret i en medelstora kastrull. När du smält, rör om i vattnet och sockret. Koka upp. När du kokar, var noga med att rörma blandningen ständigt i 5 minuter. Var försiktig så att du inte bränner glasyren eller dig själv. Ta bort pannan från värmen. Häll försiktigt i Frangelico. Medan du rör om glasyren, se upp för ångan.

Dekorativt drizzle glasyren över kakans topp. Använd en sked eller en bakverkborste för att lägga till dropparna som har gått i mitten till baksidan till kakans topp. Strö över toppen och runt kakans botten med hasselnötterna.

Gör kakan enligt anvisningar, utom ersättning hasselnöt eller mandel extrakt för vanilj. Därefter, gör bara glasyren som anges i detta recept.

Mer Desserter Gjorda med Nötter

Pistachio Gelato
Jag blev kär i Pistachio Gelato på min resa till Italien. Jag tror att du kommer att älska det om du gör detta recept.

Bekväma jordnötssmördegodeller
Du hittar många efterrätter gjorda med maten som är älskad av många. Från jordnötssmörkakor till paj, och då är en av mina favoritdrinkar jordnötssmörsfudgen gjord med endast 3 ingredienser.

Ännu flera recept gjorda med nötter

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 403
Totalt fett 20 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 70 mg
Natrium 71 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 6 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)