Recept på Spaghetti Squash med tomater och Parmezan

Spaghetti squash kommer att bli känd som en utmärkt ersättare för pasta för läckra italienska recept som är både köttfria och låga i kolhydrater - en femstjärnig hälsosamhet.

I detta recept är spaghetti squash ångad med basilika, tomater och parmesanost för en djup italiensk atmosfär. Det är enkelt och tillfredsställande - perfekt för en weeknight middag.

Servera med extra strimlad parmesanost och italienskt bröd med kryddat olivolja för doppning tillsammans med ett torrt rött vin som zinfandel, cabernet sauvignon, shiraz eller merlot - eller en blandning med någon av dessa sorter. Du kanske känner dig så stolt över dig själv för att servera den här supera sunda middagen som du tycker att en belöning av efterrätt är i ordning för alla. Men för att stanna med ditt hälsosamma mattema, tänk på något fruktbaserat, som gammaldags bakade äpplen; äppelkaka; persika, äpple eller blåbär skomakare; eller hallon, apelsin, citron eller ananas sherbet. Havregrynkakor är fyllda med hela korn, russin och nötter, ett annat bra val.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Linja en bakpanna med folie och olja lätt med olivolja. Värm ugnen till 375 F.
  2. Skär spaghetti squashen i halv längd och skopa ut fröna och eventuella mjuka fibrer.
  3. Ordna squashen, klippa sidan ner, på foliefodrad pan.
  4. Täck pannan tätt med folie och baka i 1 timme.
  5. Efter en timme, vrid squashen över, täck om igen med folie och baka i ca 20 minuter längre, eller tills mycket öm.
  1. Skaka squashen ur skalen och kasta i en stor skål med smöret, tärnad tomat, basilika, vitlök, parmesanost, peppar och salt.

Spaghetti Squash vs Spaghetti: Nutrition Fakta

Här är varför denna grönsak blir så bra att trycka på: 1 kopp spaghetti squash har 31 kalorier; samma mängd spaghetti har 221 kalorier. På 0,6 gram per kopp har spaghetti squash nästan ingen fett. Spaghetti har också mycket lite fett, 1,3 gram per kopp, men det är dock dubbelt så mycket som squashen. En kopp spaghetti squash innehåller 7 gram kolhydrater, och 1,5 gram är fiber. En kopp spaghetti har en jättestor 43 gram kolhydrater, med 2,5 gram fiber.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 172
Totalt fett 13 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 21 mg
Natrium 430 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)