Hummer Stew Recept

Vill du laga hummer på ett nytt och spännande sätt? Denna hummergryta är idealisk för svalare månader men kan serveras när som helst på året. Det är relativt lätt att göra och ganska gott och erbjuder ett nytt tag på att servera skaldjur. Detta recept har ett streck av torr sherry för att lägga till lite extra smak.

Köp hela hummer eller köp hummer köttbitar att lägga i grytan. Hur som helst har du en god komfortmat som säkert kommer att glädja alla.

Är hummer Stew Healthy?

Hummer är vanligtvis låga i fett men de är extremt höga i kolesterol. Faktum är att de bara har 1,2 gram fett - och inget transfett - men har 212 milligram kolesterol (eller 70 procent av vad du ska äta på en dag). En kokt hummer har 28 gram protein och är också hög i vitamin B-12. Medan grytan lägger till smör och mjölk som ökar fettinnehållet, kan det avnjutas ibland som en del av en hälsosam kost.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta bort kött från kokta hummer. Skär köttet i kuber och stek i en generös mängd smör (4 till 6 matskedar) tills det är mycket lättbrunt (var noga med att inte bränna smöret eller använd klarat smör). Om du använder förskuren hummerkött, lägg det helt enkelt till smöret.
  2. I en separat panna, värm mjölk men koka inte den.
  3. Tillsätt hummerköttet till den heta mjölken och koka långsamt i fem till 10 minuter.
  4. Rör sedan in den tunga grädden och sätt den nästan till koka men inte över.
  1. Tillsätt salt och peppar efter smak och lite paprika för färg. Om så önskas, rör om ett streck av sherry för extra smak. Garnera med skivade gröna lök eller hackad persilja om du vill lägga lite färg på grytan.

Hummer Köpa Tips

Kanadensiska hummer blir billigare att köpa i början och slutet av året. Maine hummer blir billigare om du får dem på mitten av året - som från juni till september eller oktober. Om du köper en hel hummer för detta recept, ånga det i motsats till att koka det så det är mest smakfullt.

Mer hummer Recept att försöka

Rock Hummer Svansar med Citrus Smör

Hummer sallad

Hummer Bisque

Hummer Makaroner och Ost

Seafood Newburg Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 773
Totalt fett 49 g
Mättat fett 29 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 581 mg
Natrium 1,647 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 0 g
Protein 68 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)