Svarta kryddor

I Cajun-matlagning är "svartat" en metod för att laga fisk, kött eller fjäderfä genom att searing det över mycket hög värme i en svart stekpanna. Kocken Paul Prudhomme uppgav att maträtten blev en nödvändighet på sin New Orleans restaurang, K-Pauls Louisiana Kitchen. Han hade ingen grill eller salamander, så han förlitade sig på den svarta stekpannan för att ge mat sin crusty textur. Han använde först termen "svartat" för att beskriva en maträtt av rödfisk i sin kokbok, kock Paul Prudhoms Louisiana Kitchen .

Denna blandning av kryddor och torkade örter liknar kryddsblandningen Chef Prudhomme som används i hans svarta rödfiskrecept.

Ett grundläggande recept på svartfärgad rödfisk ingår under instruktionerna för den svarta kryddan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda ingredienserna väl och tratt i en skakapparat.
  2. Tätning väl och lagra på en sval, torr plats.

Basic Blackened Redfish

  1. Luften blir rökig med den här metoden, så stäng av röklarmet och sätt på avgasfläkten.
  2. Placera en stor gjutjärnspanna över hög värme tills det är mycket varmt, ca 8 till 10 minuter.
  3. Smält ca 1 kopp smör lägg ungefär 1/3 kopp smöret i en bred, ytlig skål och sätt kvar resterande smör åt sidan.
  1. Doppa röda fiskfiléer (ca 1/2 tum tjocklek) i den grunda skålen smält smör för att belägga ordentligt och sprinkla sedan filéerna rikligt med kryddblandningen. Säsong så jämnt som möjligt.
  2. Ordna fiskfiléerna i stekpannan och drizzle varje filé med ca 1 tesked av det återstående smält smöret. Koka filéerna (avtäckta) tills det är koldt utseende. Vrid filéerna och återigen torka med ca 1 tesked smör. Koka i ca 2 minuter. Servera fisken varm med lite smält smör på sidan för varje gäst.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 5
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 388 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)