Purjolök och fläskstew

Jag vet inte hur temperaturen är av dig, men pojke, oh pojke, det är kallt av mig. Tja, kallt för en södra Kalifornien infödd. Ärligt talat skulle du förmodligen tro att det var varmt, men 50-talet är kallt för mig så det är kallt.

Jag antar som alla på planeten, när det är kallt, eller jag är kall, tänker jag på att värma läckra matar. Soppor och grytor är höga på den listan.

Som jag nämnde tidigare har jag en nyfundad kärlek till purjolök. Mitt i fjol gav jag dem ett försök för första gången medan recepttestning. Sanningen berättas, det är en av de många saker jag älskar att laga mat och utveckla recept, du får prova nya och spännande saker!

Jag var inte säker på om jag tyckte om purjolök, men jag skulle snart upptäcka att de var utsökta och fantastiska. De är som en mild lök. Det är lite trick att rengöra dem (klipp av den gröna stammen och skiv den vita delen nerför mitten) för att få ut smutsen, så se till att du inte hoppa över det steget!

Att lägga på fläsk verkade som det naturliga valet, som jag hade det på hade (ja, ibland är det bara så enkelt). Fläskskulden är snäll eftersom den har mycket fett. Det fettet översätter till smak. När jag lagar det här, tar jag bort lite av det, men jag lägger också i några stora feta bitar, bara för smak - jag äter inte dem.

Tomatpastaen läggs till eftersom jag har funnit att tillsättning av lite surhet till fläskspott är gott. Detta var ett knep jag lärde mig från Vefas kök.

Skönheten i detta recept är när du brinner köttet, du lägger ganska mycket i de övriga ingredienserna och låter det göra saker. Det simmrar bara bort blandning och sammanflätning alla dessa läckra smaker.

Denna typ av matlagning är perfekt för de nätter där du hade en hård dag eller om du bara inte vill göra för mycket men ändå ha en trevlig och utsökt måltid.

Så fortsätt, bli varm, fyll ditt hem med läckra dofter och njut av en god måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en sopppanna över medelhög värme med tillräckligt med olivolja i kappbotten.

  2. När det är varmt, lägg i tärnad purjolök, lök och vitlök. Saute tills purjolök / lök är mjuka, ca 5-7 minuter.

  3. När purjolök / lökblandning är klar, lägg i fläsk och brunt på alla sidor.

  4. Efter att ha brunnit köttet, tillsätt i salt, peppar, kycklinglager och tomatpasta - blanda väl.

  5. Koka upp.

  6. När du kokar, täck och minska värmen för att simma.

  7. Smäll i 45 minuter, eller tills köttet är kokt och ömt.

  1. En gång gjort, sked i skål och servera.