Battererade och djupa stekt lökringar

Söt lök uppmanas i detta recept på stekt lökringar. Smeten för lökringar är kryddad med en liten cayennepeppar, men var god att variera kryddorna med lite Cajun eller Creole kryddor eller ett kryddat salt. Använd en lätt öl eller klubb soda istället för vatten om du vill.

Se de friterande tipsen för råd om friterande mat och återanvändning av matolja.

Lökringar gör en god maträtt eller använder dem till bästa hamburgare och smörgåsar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär lök i ringar och täck med isvatten. Kyl medan du gör smeten.
  2. Blanda i mjöl, 1/2 tsk salt, cayennepeppar, vatten och vegetabilisk olja. Visp att blanda. vik i den slagna äggvita.
  3. Töm de kylda lökringskivorna; placera dem på pappershanddukar och klappa torrt. Dipdränerade lökringar i smeten och stek dem i små satser i varm olja (360 F) i 3 till 5 minuter eller tills de är guldbruna.
  1. Tappa på pappershanddukar och strö över salt, om så önskas.

Tips för säker och framgångsrik Deep Frying

Återanvändning och filtrering av matolja

Matolja bryts till slut efter repeterande exponering för höga värme-, vatten- och matpartiklar. Om oljan börjar röka vid normala friteraturstemperaturer, verkar missfärgad, luktar rancid eller inaktuell, eller skumar runt stekmat, är det förmodligen dags att byta ut oljan.

Om du filtrerar oljan och förvarar den ordentligt, ska den vara bra för ett dussin eller mer användningsområden.

Filtrera den använda oljan genom ett specialtillverkade pappersfilter som tillverkats för matoljor eller använd en fin nätfiltrare för att fånga matpartiklar. Häll oljan genom filterpappret eller silen i en förvaringsbehållare. Täck och kyla oljan eller förvara den på en sval plats.

Oljan som används för att steka fisk kan ge en fiskig smak åt andra föremål, så använd olja som används för att steka fisk i en separat behållare och använd den endast för att steka fisk.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 195
Totalt fett 10 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 448 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 3 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)