Choklad Raspberry Tart

Här är en vacker och läcker tårta med en lusciously rik chokladganache och färska hallon. Vi använder en pâte sablée för tårskorsan som har en smörig, smulig konsistens, nästan som en kaka.

Reprinted med tillstånd från Desserts av Michel Roux (Wiley 2011).

Vad du behöver

Hur man gör det

Rulla degen till en cirkel, 1 / 16-1 / 8 tum (2-3 mm) tjock, och använd den till en 8 1/2 tum (22 cm) tärningsring, 1 tum (2,5 cm) hög, placerad på kakan. Chill i 20 minuter.

Förvärm ugnen till 375 ° F / 190 ° C. Piska degbotten lätt med en gaffel. Rikta bakverkskalet med vaxat papper, fyll i bagerier och baka "blind" i 20 minuter. Ta bort papper och bönor, sänk ugnsinställningen till 350 ° F / 180 ° C och baka i 5 minuter.

Överför till ett trådställ, lämna tills det är tillräckligt coolt att hantera, och lyft sedan av ringen.

När du är kallt, ordna hallon i bakverkskalan, tryck dem lätt ner med fingertopparna så att de håller sig något i botten.

För ganache, sakta sätta i grädden i en panna över medelvärme. Avlägsna från värmen och tillsätt choklad, använd en ballongvisp för att blanda den och tillsätt sedan glukosen. När blandningen är jämn, inför smöret, lite i taget.

Häll ganache över hallon för att fylla bakverkskalet. Låt svalna, sedan kyla tårtan i kylskåpet i minst 2 timmar före servering.

Använd en mycket skarp kniv doppad i kokande vatten för att skära tårtan i skivor, torka kniven mellan varje skiva. Servera kallt men inte direkt från kylskåpet.

Pâte Sablée

Häll mjölet i en höjd på disken och gör en brunn. Sätt smöret, konditorernas socker och salt.

Med dina fingertoppar, blanda och grädda smöret med sockret och saltet, lägg sedan äggulorna och arbeta dem noggrant med fingertopparna. Låt i taget dra melet i mitten och arbeta blandningen noggrant med fingrarna tills du har en homogen deg.

Använd din handflata genom att trycka degen bort från dig 3 eller 4 gånger tills den är helt jämn. Rulla den in i en boll, linda i plastfolie och kylda tills den är klar att användas.

Om den är väl inpackad, kommer den här delikata, söta pajdegarden att hålla i kylskåpet i upp till en vecka eller i frysen i upp till 3 månader.