Fransk vit choklad souffle recept

Soufflé är en av klassikerna i det franska köket, men många blyg från att göra det av rädsla för att kollapsa, det är känsligt och så lätt förstört. Det är ömtåligt, men inte så svårt att göra. Följ dessa få tips om hur du gör den perfekta souffeln.

Detta vita choklad soufflérecept är lätt och luftigt och gör det till ett imponerande speciellt tillfälle dessert. Använd röda bär och citrus som harmoniserar med vit choklad, antingen i form av en färsk fruktgarnering eller en sås. Om du serverar det för en vinterferie, se till att förbättra souffléens snöiga bergseffekt med en generös dammning av konditorisocker.

Vad du behöver

Hur man gör det

Hur man gör en vit choklad soufflé:

Förvärm ugnen till 375 grader. Smör en stor souffléfat och strö den med 1/4 kopp granulat. sätt den färdiga maträtten åt sidan. Rör ihop saltet, allsidigt mjöl och kvarvarande 1/4 kopp plus 1 msk socker; sätt blandningen åt sidan.

Smält de vita chokladbitarna i en värmebeständig skål eller dubbelkokare över knappt kokande vatten, rör om choklad hela tiden för att undvika att bränna den.

(Även en liten mängd överhettad choklad förstör ett helt recept.) När chokladet smält, ta av skålen från värme och rör i äggulorna tills blandningen är grundligt kombinerad.

I en separat skål, slå äggvitorna med tartarkräm i medelhög hastighet tills de håller mjuka glansiga toppar. Fortsätt slå på äggvitorna med hög hastighet, tillsätt vanilj, och tillsätt sedan gradvis saltmjölksockerkombinationen tills äggvitorna håller styva glansiga toppar.

Rör försiktigt 1/3 av äggvitorna in i chokladblandningen och välj sedan försiktigt de resterande piskade äggvita. Chokladblandningen ska vara jämnt färgad och lätt och bubblig, utan äggvita streck eller marmorering.

Sked souffléblandningen i den beredda maträtten och låt den vila, täckas, i upp till 30 minuter eller baka genast i 25 till 30 minuter (något längre vid höga höjder) tills souffléen har stigit med ett korvigt yttre. Servera souffléen med ett pulveriserat socker, om så önskas.

Om du tycker att du tycker om att göra en souffel, prova några av dessa andra klassiska franska recept.

Klassisk fransk citron Basil Souffle Recept

Vanilj Souffle Recept

Detta vita choklad soufflé recept gör 6 portioner.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 476
Totalt fett 29 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 196 mg
Natrium 383 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 1 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)