Paneer Szechuan - Indo Kinesisk Sichuan Style Stir Fried Recept

Indo-kinesisk eller "Chindian" -mat är en produkt av det enorma kinesiska samhället som bor i Indien. De läckra smakerna av maten har tagits och anpassats med indiska ingredienser, till den indiska gommen. Detta lätta recept använder sig av tidigare preparerad Indo-kinesisk Szechuan sås som kan lagas fram och lagras i ditt kylskåp för framtida bruk. Kan du inte hitta Paneer i din lokala stormarknad? Se länken nedan för hur du gör din egen! Paneer Szechuan kan också serveras som en aptitretare, helt enkelt släpp såsen om det är vad du vill göra. Servera denna läckra vegetariska maträtt med stekt ris eller nudlar

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja värma matolja för fritering. Temperaturen bör helst vara mellan 170-180 C / 338-356 F.
  2. Medan oljan är uppvärmd, sätt mjöl, majsmjöl, salt till smak och peppar i en stor blandningsskål. Tillsätt lite vatten åt gången till blandningen för att göra en medium tjock smet - samma konsistens som pannkaka smet. Blanda väl tills det inte finns fler klumpar och smeten är jämn.
  3. Lägg till paneer-kuberna och rör om att belägga dem väl med ovanstående smet.
  1. När oljan är varm lägg försiktigt ett par smittade kuber åt gången och stek tills skarp och gyllene färg. Tappa väl och ta bort oljan. Förvara på pappershanddukar för senare användning.
  2. I en annan panna eller wok, värmd på hög, lägg till 3 msk matolja / canola / solrosolja. När oljan är rökig het, lägg till vårlökarna (reservera lite för att garnera skålen senare). Saute i en minut.
  3. Lägg nu till den Indo-kinesiska Szechuan-såsen och kycklingutrymmet. Blanda väl. Koka i 2 minuter.
  4. Ta bort det här steget om du vill ha disken att vara torr eller skulle vilja servera den som en aptitretare: Blanda 1 msk majsmjöl med 1/2 kopp kallt vatten och rör om att blanda väl. Se till att det inte finns några klumpar i denna blandning. Häll i ovanstående sås och rör om. Såsen börjar börja tjockna. När detta händer, stäng av värmen.
  5. Lägg nu till de tidigare stekt kubarna och den hackade paprikaen till denna sås. Rör om att kyla alla kyckling och paprika med gravy. Sked i en serveringsrätt, garnera med reserverade, hackade vårlök och servera.