Ostoppade Kålrullar

Med detta recept kan du få kålrulle smaker på en bråkdel av tiden! Denna smakfulla "ostoppad kål" är en kokad nötkött- och kålkombination gjord med mager nötkött, tomater och kål. Om du gillar kålrullar men inte gillar prep-arbetet, är denna maträtt för dig!

Kanel och muskot i receptet ger en trevlig, något exotisk smak, men de är inte nödvändiga. Om du inte är säker på att du vill ha kryddorna, lämna ut dem eller lägg till en mindre mängd.

Om du vill göra det här till en komplett enpottmåltid, lägg till en kopp långkornigt vitt ris och 1 1/2 koppar vatten eller lager till stekpannan tillsammans med kålen och låt dem simma som riktat tills kål och ris är ömma.

Savoy kål är ett annat alternativ för denna gryta. Medan det är mildare i smak än grönkål, kan båda typerna av kål användas utbytbart i de flesta recept.

Servera denna lätta kålfat med ris eller potatis och en kastad sallad . Kakor eller crusty rullar skulle vara utmärkt med maträtten också. Om du följer en låg-carb diet, servera den med mashed blomkål eller zucchini eller sommar squash nudlar .

Denna gryta är också frysfri! Se receptinstruktionerna för hur man fryser och värmer upp disken.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivoljan i en stor kastrull eller nederländsk ugn över medelvärme. Tillsätt nötkött och lök och laga koka tills nötköttet inte längre är rosa och lök är ömt.
  2. Tillsätt vitlök och fortsätt matlagning i 1 minut längre.
  3. Tillsätt hackad kål, tomater, tomatsås, vinäger, salt, peppar och kanel och muskot, om du använder. Koka upp. Minska värmen till låg, täcka på pannan och simma i 20 till 30 minuter, eller tills kål är ömt.

Frysinstruktioner: Överför den kokta kål- och biffblandningen till en lättfettad gryta eller engångsbakgrund. Täck skålen tätt med folie och frys den i upp till 3 månader. Tina den i kylskåp över natten. Baka den täckta grytan i en förvärmd 350 F-ugn i cirka 25 till 30 minuter, eller tills grytan är varm och bubblande.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 337
Totalt fett 14 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 88 mg
Natrium 417 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 6 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)