Choklad och Toffee Flapjack Recept

Flapjacks finns i alla former, storlekar och med många olika ingredienser. Vissa är hälsosamma och vissa som Chocolate och Toffee Flapjack är helt enkelt läckra och du behöver verkligen glömma kalorierna, bara den här gången.

Den viktigaste ingrediensen i flapjack är havre och de bästa för detta recept är gröt havre. De lägger inte bara smak på flapjack, men lägger också till textur. Havre är bundna tillsammans med gyllene sirap, smör, och i detta recept choklad-toffee nibs.

Det är eesential att du lämnar flikuttaget för att kyla helt i tennet innan du ens tänker äta - frestande som det kan vara. Om du äter det för tidigt kommer det helt enkelt att falla ifrån varandra. När det är kyldt kommer det fortfarande att smula lite, men det är flapjack ..

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 ° F / 180 ° C / gas 4

Flapjack hålls väl lagrad i en lufttät tenn.

Obs! Choc Nibbles finns i Storbritannien. Om du inte kan hitta dem, använd en blandning av mörka chokladkakor för att laga mat och hackade bitar av karamell toffees för att väga 100g.

Choklad och kola för mycket för dig, här är några alternativ när du tar bort nibben.


Nötter och frön - tillsätt 2 msk hackade blandade nötter och 2 msk blandade frön som pumpa och / eller solros till grundblandningen.


Aprikos och Honung Flapjack - ett hälsosammare recept än den traditionella flapjacken. Gör med 100g smör och 85g mjukt brunt socker och 3 msk honung, 1350g havre blandat med 100g torkade aprikoser, finhackad och 1 liten banan, mashed.

Coconut Flapjack - använd samma mängd havre, tillsätt i 55 g av kokad kokosnöt och fortsätt med recepten enligt ovan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 292
Totalt fett 18 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 31 mg
Natrium 29 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)