Mejerifritt Choklad Cheesecake Recept

Detta receptfria mejerifria , veganska choklad cheesecake är verkligen speciellt och även om det kräver några steg är det väldigt enkelt att göra!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 F. Lätt olja en 10 "fjäderformspanna eller alternativt sex 4" fjäderformspannor. * Sätt åt sidan.
  2. Gör skorpan. I en liten skål, kombinera mandelmjöl, kakao, vitmjöl, kanel och salt. Blanda lönnsirap och olja i en annan skål tills den kombineras väl och tillsätt den torra blandningen tills den bildar en lätt smulig deg som bara håller ihop.
  3. Tryck degen i botten av beredda paneler och punktering på flera ställen med en gaffel för att förhindra att bubblor stiger. Baka i ca 7 minuter, eller tills skorpan är bara lite brunad men inte bränd. Sätt på en kylhylla för att svalna något.
  1. Ställ ugnen på 400 F.
  2. Gör påfyllningen. I en liten skål, kombinera äggbyterpulveret med hett vatten, rör om snabbt med en sked tills blandningen är konsekvent och något styv. Avsätta. Placera mjölkfria mörka chokladchips och mjölkfri sojamargarin i en rostfritt stålskål som sätts över kokande vatten, omrör ofta tills chokladet smälts.
  3. Under tiden, i en stor mixskål med en elektrisk handblandare, blanda gräddeosten och sockret med en medelhastighet tills den är jämn, ca 4 minuter. Lägg i äggbytesblandningen och slå på hög hastighet i 2 minuter mer. Tillsätt den smälta choklad och vanilj och slå i 1 minut på hög hastighet, eller tills blandningen är konsekvent.
  4. Häll fyllning över den beredda skorpan, utjämna toppen med en offset spatel. Baka vid 400 F i 5 minuter, sätt sedan ugnen på 275 F och baka i ca 40 minuter mer. Låt ostkaka svalna och kyl sedan i kylskåpet minst 2 timmar före servering. (Obs! Det är en bra idé att öppna ugnsluckan i ca 3 minuter för att låta värmen ut när ugnen stängs. Om ugnen är för varm för länge kommer din ostkaka att puffa upp och sedan falla.)

* Om du förbereder sex 4 "ostekakar, baka vid 375 F i ca 25-30 minuter.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 424
Totalt fett 29 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 72 mg
Natrium 386 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)