Glutenfri Svartskog Brownie Trifle

Trifle är den ultimata festen desserten. Vackert presenteras med alla sina härliga skikt, lätt att förbereda och en efterrätt som kan göras i förskott av en samling. Trifle är en folkmassig maträtt som kommer att mata en folkmassa från bara en bagatellskål.

Denna Black Forest Brownie Trifle är min favorit trifle variation och en jag växte upp med. Det har varit min Nana gå till efterrätt för en fest eller semester i flera år. Hon köpte till och med en bagatellskål och mini bagatellskålar som en bröllopsgåva - hon vet att jag inte kan få tillräckligt med bagage.

Trifle är lätt att förbereda och kan göras före en fest. Om du inte har tid att baka glutenfria brownies eller chill glutenfri chokladpudding, kan du köpa versioner som redan är förberedda och redo att gå.

Min favorit glutenfri brownie mix är av Betty Crocker. Så snygg och fudgy, du skulle aldrig veta att det är glutenfritt.

Om du har gott om tid kan du göra dina glutenfria brownies , chokladpudding och körsbärspai fyllning från början.

Montering av bagatellin innebär helt enkelt att dela de läckra ingredienserna i halva och lagring ovanpå varandra i en bagatellskål. Den här enkla och enkla presentationen imponerar säkert.

Som en sista garnering, raka mörk choklad över toppen det sista lagret av vispgrädde. Skruva smaken i skålar - ingen skivning och servering. Det är en härligt rörig affär, så få en stor sked och gräva i!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka glutenfria brownies enligt förpackningsanvisningar. Lägg åt sidan för att svalna helt innan du använder den för bagatellån. Bryt ihop med händerna i bitar av bitar.
  2. Förbered glutenfri chokladpudding enligt förpackningsanvisningar. Chill tills det är förtjockat och kallt.
  3. För att förbereda bagatellacken, lägg botten på skålen med hälften av browniebitarna. Sked halva chokladpudding över toppen, följt av halva körsbärspatisfyllningen och halva vispgrädden. Upprepa med resterande ingredienser, slutar med ett vispad grädde. (Obs: Skikten behöver inte vara helt jämn, du kan docka i stället för utjämning).
  1. Chill monteras bagatell en timme före servering.
  2. Använd en micoplane zester / rivare, raka den mörka choklad över toppen det slutliga piskadskiktet, för garnering, före servering.

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, pannor och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter - inte alla märken är skapade lika. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 217
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 73 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)